Коктейлен Сос
Нашата лесна рецепта за домашен коктейлен сос със сигурност ще подобри вкуса на ястията ви с морски дарове. С пикантния си привкус и богатия си пикантен вкус този лесен за приготвяне сос е идеален за всички нужди на блюдата с морски дарове. Сбогувайте се с купените от магазина варианти и приветствайте тази свежа, домашно приготвена наслада.
Продукти
- 200 г кетчуп всякаква марка
- 2 с. л. хрян готов, не пресен
- 1 ч.л. сос Уорчестър
- 1 с.л. лимонов сок прясно изцеден
- 1/4 ч.л. лют сос например Табаско, регулирайте на вкус
Инструкции
- В купа смесете кетчупа, хряна, соса Уорчестър, лимоновия сок и лютия сос.
- Разбъркайте добре, докато всички съставки се смесят напълно.
- Опитайте соса и коригирайте подправките, ако е необходимо. Добавете още лют сос или хрян за повече лютост, или повече лимонов сок за остър вкус.
- Сервирайте соса веднага с любимите си морски дарове или го съхранявайте в хладилник за по-късна употреба.
Съвети
- Сосът може да се приготви предварително и да се съхранява в херметически затворен съд в хладилника. Вкусовете се сливат и подобряват с малко време.
- Този коктейлен сос е универсален и може да се коригира според личните предпочитания. Не се колебайте да добавите повече лют сос, ако предпочитате по-пикантен вкус.
- Коктейлният сос е идеалният спътник на ястия с морски дарове, особено на охладени скариди. Може да се използва и като сос за потапяне на пържени морски дарове, като риба и чипс или калмари.

Васил, който през деня е усърден инженер по телекомуникации, вечер открива истинската си страст в кухнята. Непрекъснатото му кулинарно изследване на вкусове и техники подчертава стойността му за екипа на nutritionist.bg.