Апетитни Крилца по Корейски с Барбекю Сос в Еър Фрайър
Тези крилца са приготвени до съвършенство във въздушен фритюрник и ще ви пренесат по оживените улици на Сеул, където въздухът се изпълва с аромат на корейско барбекю. Мариновани в сладък и пикантен сос, приготвен от автентични корейски съставки, тези пилешки крилца предлагат добре балансирана комбинация от вкусове, която ще ви накара да пожелаете още.
Продукти
- 1 кг пилешки крилца крилца и бутчета, почистени и подсушени
- 30 мл соев сос с ниско съдържание на натрий
- 15 мл сусамово масло
- 10 мл оризов оцет
- 60 г gochujang корейска паста от червени чушки
- 30 мл мед
- 3 с.л. кафява захар
- 4 скилидки чесън смлени
- 3 с.л. пресен джинджифил смлян
- 1 пролетен лук нарязан на ситно
- 5 с.л. сусамови семена препечени, за украса
- 5 с.л. пресен кориандър нарязан, за украса
- спрей за готвене с незалепващо покритие за намазване на кошницата на фритюрника
Инструкции
- В средна по големина купа смесете соевия сос, сусамовото олио, оризовия оцет, gochujang, меда, кафявата захар, смления чесън и смления джинджифил. Разбъркайте съставките, докато се получи гладък и добре смесен сос.
- Поставете пилешките крилца в голям плик с цип или херметически затворен съд. Изсипете маринатата върху крилцата, като се уверите, че те са равномерно покрити. Запечатайте торбичката или контейнера и оставете в хладилника за поне 30 минути или до 4 часа за по-наситен вкус.
- Загрейте въздушния фритюрник на 190°C (375°F) за около 5 минути. Това гарантира, че пилешките крилца ще се сготвят равномерно и ще придобият хрупкава текстура.
- Напръскайте кошницата на фрайъра с незалепващ спрей за готвене, за да предотвратите залепването на пилешките крилца по повърхността.
- Извадете маринованите пилешки крилца от хладилника и изтръскайте излишната марината. Подредете крилцата на един пласт, като внимавате да не са препълнени.
- Гответе крилцата в продължение на 8 минути, след което внимателно ги обърнете с помощта на щипци. Продължете готвенето за още 8 минути или докато крилцата се сготвят и придобият хрупкава, златистокафява външна част.
- Прехвърлете готовите пилешки крилца в чиния за сервиране. Поръсете ги с препечени сусамови семена, нарязан кориандър и ситно нарязан пролетен лук за допълнителен вкус и визуална привлекателност. Сервирайте веднага и се насладете на вкусните пилешки крилца на корейско барбекю!
Съвети
- Ако предпочитате крилцата да са по-хрупкави, можете да удължите времето за готвене с няколко минути или да ги приготвите на малко по-висока температура.
- За да осигурите равномерно изпичане на крилцата, избягвайте да препълвате кошницата на въздушния фритюрник. Ако е необходимо, гответе ги на порции.
- За по-пикантен вкус можете да добавите допълнително гочуджанг или щипка люспи от червен пипер в маринатата.
- Поднесете тези пилешки крилца на корейско барбекю с любимия си сос за потапяне или с освежаваща салата от краставици, за да балансирате пикантните вкусове.

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.