Кой може да устои на златистото, хрупкаво очарование на корн дог, особено когато е от собствената ви кухня? С нашата рецепта за корн дог в еър фрайър вече можете да се насладите на тази забавна класика от панаира у дома, без да изпитвате вина от пърженето. Използването на фритюрник позволява на корн дога да достигне перфектното ниво на хрупкавост, докато вътрешността остава възхитително пухкава и сочна.
няма оценка
Приготвяне 15 минути
Готвене 12 минути
Общо Време 27 минути
Ястие Закуска, Междинна/Лека Закуска, Снак
Кухня Американска
Порции 6
Калории 280 kcal

Продукти
  

  • 200 г брашно универсално
  • 120 г царевично брашно фино, жълто
  • 15 г захар гранулирана
  • 5 г бакпулвер
  • 2 г сол
  • 1 яйце голямо, леко разбито
  • 235 мл мляко пълномаслено
  • 30 мл мед натурален, чист
  • 6 кренвирша размер по желание, подсушени с хартиени кърпи

Инструкции

  • В голяма купа смесете брашното, царевичното брашно, захарта, бакпулвера и солта.
  • Добавете яйцето, млякото и меда. Разбъркайте, докато съставките се смесят добре(сместа трябва да има гъстотата на горчица). Оставете тестото да почине за 30 минути.
  • Загрейте фритюрника на 190°C.
  • Прободете дървените шишове в кренвиршите. Оваляйте всяко хот-дог в сместта, като се уверите, че е напълно покрито.
  • Поставете покритите царевични кренвирши в кошницата на фритюрника, като внимавате да не се допират един до друг.
  • Гответе за 12 минути или докато покритието стане златисто и хрупкаво.
  • Оставете да се охладят леко, преди да сервирате. Насладете се на домашно приготвените царевични наденички във фритюрник!

Съвети

  • За да осигурите равномерно покритие на тестото, потопете хотдога в тестото, след което го завъртете, докато го изваждате.
  • Медената горчица или сосът барбекю се съчетават добре с тези царевични наденички. Само не забравяйте да отчетете допълнителните калории, ако ги броите!
Ключови думи Еър Фрайър, закуска