Крем Карамел в Еър Фрайър
Крем Карамел е класически десерт, обичан от много хора по света, а сега можете да го приготвите още по-лесно с еър фрайър! Това възхитително лакомство съчетава гладката, кадифена текстура на крема с богатата, подобна на карамел сладост на изгорялата захар за един наистина неустоим десерт. Той е не само вкусен, но и предлага някои хранителни ползи от използваните съставки, като висококачествени протеини от яйцата и важни минерали като калций от млякото.Едно от най-хубавите неща при приготвянето на Creme Caramelle във въздушен фритюрник е, че това е по-здравословна алтернатива на традиционния метод на готвене, тъй като се използва по-малко масло и се осигурява равномерно разпределение на топлината. Това означава, че можете да се отдадете на този разкошен десерт, без да правите компромис с вкуса, като същевременно се съобразявате със здравословните си цели.Затова нка започнем да приготвяме този сочен десерт, който ще впечатли приятелите и семейството ви както с вкуса, така и с хранителната си стойност!
Продукти
- 500 мл мляко пълномаслено краве мляко, за предпочитане биологично
- 200 г кристална захар разделена на 150 г за крема и 50 г за карамела
- 4 яйца големи, на стайна температура
- 1 ч.л. чист екстракт от ванилия
- 1/4 ч.л. сол
- 100 мл гъста сметана с поне 35% масленост
- 2 с.л. вода
Съвети
- Бъдете търпеливи, когато приготвяте карамел; необходимо е време, за да се разтопи захарта и да придобие желания цвят. Не бързайте, защото може да се получи прегорял карамел.
- Ако сте начинаещи в приготвянето на крем, използвайте термометър, за да проверите температурата на сместа за крем. Тя трябва да достигне около 75°C (165°F), когато е готова.
- Не забравяйте, че моделите на еър фрайъри могат да варират, така че е добре да проверите крем карамела след 20 минути готвене и да направите съответните корекции.
- За да добавите малко разнообразие, можете да наситите млякото с аромати като канела или портокалова кора, само не забравяйте да прецедите млякото, преди да го добавите към яйчената смес.

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.