Беше ми много любопитно да разбера какъв ще бъде интереса към тази до болка позната "рецепта" за кренвирши с кашкавал, но направени с еър фрайър. За общо около 15 минути, вече имах вкусни и парещи кренвирши с кашкавал. Лично аз не си позволявам тази храна доста често и в случая не попаднах на много добри кренвирши. Май нямаше да е лошо да сложа тази рецепта във вегетарианската категория, ха-ха.
Шегувам се, ще си стои където е, а вие може да се ориентирате към колкото се може по-качествени продукти, тъй като тези които видях в популярен супермаркет в София просто "не стават". В частните месарници и био магазините съм купувала доста качествени и просто си "личи", че има месо, но цената е значително по-висока.
Приятно готвене от мен!
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 9 минути
Общо Време 14 минути
Ястие Междинна/Лека Закуска, Предястие
Кухня Международна
Порции 6 половинки
Калории 250 kcal

Продукти
  

  • 3 кренвирша по ваш избор
  • 70 г кашкавал
  • шарена сол или чубрица
  • червена чушка по избор

Инструкции

  • Махаме обвивката на кренвиршите и ги режем на половина.
  • След това взимаме адна половинка и правим разрез по дължина, като внимаваме да не срежем цялото парче.
  • Нарежете тънки лентички кашкавал, които да напъхате в кренвиршите. Не режете много ленти предварително, тъй като няма да може да събере много.
  • Ако сте фенове, може да добавите и червена скадка и люта чушка.
  • Пуснете еър фрайъра на 180° за 10 минути и поставете кренвиршите с кашкавал без да има нужда да чакате да загрее. В моят случай, се изпекоха за около 7 минути на 200°, но това беше грешка, защото изгоряха прекалено много за моят вкус.
  • Извадете ги внимателно и ги оставете да истинат за поне няколко минути.
Ключови думи Еър Фрайър, кренвирш с кашкавал в еър фрайър

Съвети

  • Може да поставите хартия за печене под кренвиршите за да не се разтече кашкавала  по решетката, което ще затрудни измиването на кошницата.
  • Ако искате кренвиршите да са „цъфнали“ както са моите, трябва да разрежете малко повече, но внимавайте да не ги разделите на две.
  • Може да ги сервирате с кисели краставички, лютеница, майонеза, но л’бимата ми гарнитура са пържените картофки на еър фрайър.
  • Следете кренвирши на всяка минута след петата минута, тъй като доста бързо изгарят.
  • Може да добавите в кренвиршите всичко, което може да видите на различните пици, ако го съберете. cool
сурови и изпечени кренвирши в еър фрайър
аранжимент на кренвирши с кашкавал и червена чушка приготвени в еър фрайър върху бяла маса