Кренвирши с Кашкавал в Еър Фрайър
Беше ми много любопитно да разбера какъв ще бъде интереса към тази до болка позната "рецепта" за кренвирши с кашкавал, но направени с еър фрайър. За общо около 15 минути, вече имах вкусни и парещи кренвирши с кашкавал. Лично аз не си позволявам тази храна доста често и в случая не попаднах на много добри кренвирши. Май нямаше да е лошо да сложа тази рецепта във вегетарианската категория, ха-ха.Шегувам се, ще си стои където е, а вие може да се ориентирате към колкото се може по-качествени продукти, тъй като тези които видях в популярен супермаркет в София просто "не стават". В частните месарници и био магазините съм купувала доста качествени и просто си "личи", че има месо, но цената е значително по-висока. Приятно готвене от мен!
Екипировка
- 1 еър фрайър
Продукти
- 3 кренвирша по ваш избор
- 70 г кашкавал
- шарена сол или чубрица
- червена чушка по избор
Инструкции
- Махаме обвивката на кренвиршите и ги режем на половина.
- След това взимаме адна половинка и правим разрез по дължина, като внимаваме да не срежем цялото парче.
- Нарежете тънки лентички кашкавал, които да напъхате в кренвиршите. Не режете много ленти предварително, тъй като няма да може да събере много.
- Ако сте фенове, може да добавите и червена скадка и люта чушка.
- Пуснете еър фрайъра на 180° за 10 минути и поставете кренвиршите с кашкавал без да има нужда да чакате да загрее. В моят случай, се изпекоха за около 7 минути на 200°, но това беше грешка, защото изгоряха прекалено много за моят вкус.
- Извадете ги внимателно и ги оставете да истинат за поне няколко минути.
Съвети
- Може да поставите хартия за печене под кренвиршите за да не се разтече кашкавала по решетката, което ще затрудни измиването на кошницата.
- Ако искате кренвиршите да са „цъфнали“ както са моите, трябва да разрежете малко повече, но внимавайте да не ги разделите на две.
- Може да ги сервирате с кисели краставички, лютеница, майонеза, но л’бимата ми гарнитура са пържените картофки на еър фрайър.
- Следете кренвирши на всяка минута след петата минута, тъй като доста бързо изгарят.
- Може да добавите в кренвиршите всичко, което може да видите на различните пици, ако го съберете.






Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.