Насладете се на просто, но възхитително лакомство с тези кроасани, приготвени в еър фрайър Хрупкавият външен слой с мека вътрешност прави тези рулца любими. Въздушният фритюрник гарантира равномерно готвене, но както винаги, всяка машина е различна. Затова следете за перфектния златисто-кафяв оттенък. Потопете се в подробната публикация в блога ни за задълбочени познания и полезни снимки, свързани с пърженето на тези кроасанчета на въздух.
няма оценка
Приготвяне 1 minute
Готвене 8 минути
Общо Време 9 минути
Ястие Бърза Закуска
Кухня American
Порции 8
Калории 220 kcal

Продукти
  

  • тесто за кроасани
  • мазнина

Инструкции

  • Леко напръскайте кошницата или решетките на фритюрника с олио, за да предотвратите залепването на полумесеците. Не се препоръчва използването на пергаментова хартия отдолу, тъй като тя намалява въздушния поток, който е от съществено значение за цялостното готвене.
  • Отворете кутията с тесто за кроасан. Внимателно разточете тестото и разделете триъгълниците при перфорацията. След това оформете всеки триъгълник като кроасан, като се уверите, че върхът е в долната част. Избягвайте да ги разточвате прекалено стегнато и се старайте да не боравите с тестото прекомерно.
  • Подредете полумесеците на един слой в кошницата на въздушната фритюрница или върху решетката. Уверете се, че са разположени така, че да не се допират едно до друго, за да имат възможност да втасат и да се разширят.
  • Настройте фритюрника на 165°C и гответе за около 6-7 минути. След това внимателно разклатете рулата, за да се уверите, че не са залепнали за кошницата.
  • Ако е необходимо, продължете да пържите на въздух още 1-3 минути, докато добият хрупкав кафяв оттенък и се изпекат докрай.
  • Когато приготвяте няколко партиди или ако фрайъра ви е бил предварително загрят, може да се наложи да намалите леко времето за готвене.

Съвети

Времето за готвене във еър фрайъра може да варира значително в зависимост от модела и размера. Добра идея е да проверите кроасанчета след първите 6 минути, за да се уверите, че се готвят по ваш вкус. От специфичния си опит с фритюрника на въздух скоро ще разберете най-добрата температура и време за вашите кроасанчета полумесеци. Препоръчваме малко по-хрупкава външна част, за да се гарантира, че рулцата са добре изпечени отвътре.
Ключови думи кроасан