Крокети от Пуешка Кайма в Еър Фрайър
Кой е казал, че вкусното трябва да е сложно? Днес ви представяме нашите вкусни и лесни за приготвяне крокети с пуешко, приготвени във фритюрник! Тази рецепта е класическа и придава здравословен обрат, като използва пуешка кайма и магията на пърженето на въздух, създавайки неустоима хрупкавост отвън и пикантна, топяща се в устата мекота отвътре.
Екипировка
- 1 еър фрайър
Продукти
Инструкции
- Загрейте тиган на средна температура, добавете малко олио, нарязания лук и счукания чесън. Гответе, докато лукът стане прозрачен.
- Добавете в тигана смляното пуешко месо и гответе, докато покафенее. Овкусете със сол и черен пипер.
- Разбъркайте брашното и гответе в продължение на минута, за да се премахне вкусът на сурово брашно.
- Постепенно налейте млякото, като разбърквате, и гответе, докато сместа се сгъсти.
- Отстранете сместа от котлона и я оставете да се охлади. След като се охлади, оставете в хладилника за около час, докато стегне.
- Оформете сместа на малки, овални крокети. Потопете всеки крокет първо в разбито яйце, а след това оваляйте в галета.
- Поставете крокетите във фритюрника, като внимавате да не се допират. Гответе на 200°C за 12 минути или докато станат златистокафяви.
Съвети
- За да получите по-гладка смес, можете да обработите охладената смес в кухненски робот, преди да оформите крокети.
- Тези крокети се съчетават чудесно с пикантен доматен сос или пикантен айоли.
- Ако не разполагате с фритюрник, те могат да се изпекат и във фурната на 200°C за около 20 минути или до златисто кафяво.

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.