Крокети от Пуешка Кайма в Еър Фрайър

от | юли 2, 2023 | Рецепти за Мултикукър, Еър Фрайър Кайма, Рецепти за Еър Фрайър | 0 коментари

Кой е казал, че вкусното трябва да е сложно? Днес ви представяме нашите вкусни и лесни за приготвяне крокети с пуешко, приготвени във фритюрник! Тази рецепта е класическа и придава здравословен обрат, като използва пуешка кайма и магията на пърженето на въздух, създавайки неустоима хрупкавост отвън и пикантна, топяща се в устата мекота отвътре.
няма оценка
Приготвяне 15 минути
Готвене 12 минути
Общо Време 27 минути
Ястие Основно Ястие, Предястие
Кухня Испанска
Порции 4
Калории 350 kcal

Продукти
  

  • 500 пуешка кайма
  • 50 г лук нарязан на ситно
  • 2 скилидки чесън смлени
  • 30 г брашно универсално
  • 300 мл мляко краве, пълномаслено
  • 2 яйца разбити
  • 100 г галета
  • Сол и черен пипер на вкус
  • мазнина за еър фрайъра

Инструкции

  • Загрейте тиган на средна температура, добавете малко олио, нарязания лук и счукания чесън. Гответе, докато лукът стане прозрачен.
  • Добавете в тигана смляното пуешко месо и гответе, докато покафенее. Овкусете със сол и черен пипер.
  • Разбъркайте брашното и гответе в продължение на минута, за да се премахне вкусът на сурово брашно.
  • Постепенно налейте млякото, като разбърквате, и гответе, докато сместа се сгъсти.
  • Отстранете сместа от котлона и я оставете да се охлади. След като се охлади, оставете в хладилника за около час, докато стегне.
  • Оформете сместа на малки, овални крокети. Потопете всеки крокет първо в разбито яйце, а след това оваляйте в галета.
  • Поставете крокетите във фритюрника, като внимавате да не се допират. Гответе на 200°C за 12 минути или докато станат златистокафяви.

Съвети

  • За да получите по-гладка смес, можете да обработите охладената смес в кухненски робот, преди да оформите крокети.
  • Тези крокети се съчетават чудесно с пикантен доматен сос или пикантен айоли.
  • Ако не разполагате с фритюрник, те могат да се изпекат и във фурната на 200°C за около 20 минути или до златисто кафяво.
Ключови думи Еър Фрайър, крокети, пуешко