чурос в еър фрайър - хрупкава рецепта
Пригответе се за сладка, хрупкава наслада с нашите Churros в еър фрайър! По-леки от традиционно пържените си събратя, тези чуроси запазват хрупкавата си външност и меката си вътрешност, които обичате, като същевременно са поръсени със сладък прах от захар и канела. Това е десерт, който със сигурност ще ви впечатли с минимални усилия.
няма оценка
Приготвяне 20 минути
Готвене 8 минути
Общо Време 28 минути
Ястие Десерт, Снак
Кухня Испанска, Мексиканска
Порции 4
Калории 450 kcal

Екипировка

  • 1 еър фрайър

Продукти
  

  • 125 мл вода
  • 60 г несолено масло
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 щипка сол
  • 120 г универсално брашно
  • 2 яйца големи
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 50 г захар за покритие
  • 1 ч.л. канела за покритие

Инструкции

  • В малка тенджера загрейте водата, маслото, захарта и солта, докато заври.
  • Отстранете от огъня и разбъркайте брашното, докато сместа се превърне в топка.
  • Оставете тестото да се охлади леко, след което разбийте яйцата едно по едно, последвани от екстракта от ванилия.
  • Прехвърлете тестото в торбичка, снабдена с голям звезден накрайник.
  • Върху застлана с хартия за печене тавичка, изсипете ленти от тестото с дължина 15 см. Замразете чуросите за 10 минути, за да запазят формата си по време на готвенето.
  • Подредете чуросите във фритюрника на един слой. Гответе на 200°C за 8 минути или до златисто кафяво.
  • Смесете захарта и канелата за покритие в плитък съд. Оваляйте горещите чуроси в сместа, докато се покрият напълно.

Съвети

  • Чуросите се сервират най-добре топли и пресни. Насладете се на тях с богат шоколадов сос или дулсе де лече за потапяне.
  • Не препълвайте кошницата на фритюрника, тъй като чуросите се нуждаят от пространство за равномерно изпичане.
Ключови думи Еър Фрайър, чурос