Искате ли да добавите малко подправки в кулинарния си репертоар? Не търсете повече! Зелените люти чушки във фритюрник ще пренесат вкусовите ви рецептори в нов свят на огнено вълнение. Пърженето на въздух е не само по-здравословна алтернатива на традиционните методи за пържене, но и запазва естествените аромати и топлина на зелените чушки. Това бързо и лесно ястие е многофункционално и може да се използва като перфектна гарнитура или като авантюристичен топинг за такос, пици или сандвичи.
няма оценка
Приготвяне 2 минути
Готвене 13 минути
Общо Време 15 минути
Ястие Разядка
Кухня Международна
Порции 20 чушлета
Калории 30 kcal

Продукти
  

  • 20 зелени люти чушки анахайм, серано
  • сол
  • 2 ч.л мазнина
  • лимонов сок по желание

Инструкции

  • Намажете кошницата на въздушния фритюрник с мазнина и я загрейте на 200 градуса.
  • Измийте старателно чушките.
  • Объркайте чушките с олио, след което ги прехвърлете в кошницата на фритюрника и ги подредете на равномерен слой.
  • Пържете на въздух за 10-15 минути или до желаното изпичане. Разбъркайте веднъж по време на готвенето.
  • Поръсете със сол и сервирайте със сосове и лимов сок.
Ключови думи чушка