Меча Лапа от Кълцано Свинско Месо в Еър Фрайър
Здравейте еър фрайър любители! Днес сме ви приготвили няколко инструкции, за това как да приготвите "Меча Лапа" в було на еър фрайър. Лапите купихме от малка частна месарница и са с кълцано свинско месо. Акцента на тази "Рецепта" е върху фритюрника на горещ въздух и колко време е нужно, за да ги приготвим, без да останат сурови.
Екипировка
- 1 еър фрайър
Продукти
- 3 меча лапа в було от кълцано месо. Най-добре купете от доказан прозводител.
- 1 ч.л. зехтин или масло
Инструкции
- Първо пуснете вашият еър фрайър да загрее ma 180° за 3-4 минути.
- Боцнете с вилица на няколко места по мечите лапи и напръскайте или намажете с малко мазнина.
- Поставете "мечите лапи" в кошницата на фрайъра и пържете за 15-20 минути в зависимост от фритюрника.
- Ако са по-дебели печете за 20 минути на 180 градуса, ако са по-тънки може да ги изпържите на 200 градуса за 12-15 минути.
- След като са готови ги сервирайте с любимата ви гарнитура.
Съвети
- Поглеждайте мечите лапи често и ги намествайте като проверявате от къде не са изпечени равномерно. Това се случва, когато препълните еър фрайъра.
- Може да наръсите с настърган кашкавал или чедър, малко преди мечите лапи да са готови. Имайте предвид, че кашкавала и чедъра ще добавят към калориите на ястието ви.
- Сервирайте с любимите си зелени салати и гарнитури, като най-подходящи са тези с по-ниско съдържание на въглехидрати.

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.