меча лапа в еър фрайър
Здравейте еър фрайър любители! Днес сме ви приготвили няколко инструкции, за това как да приготвите "Меча Лапа" в було на еър фрайър. Лапите купихме от малка частна месарница и са с кълцано свинско месо. Акцента на тази "Рецепта" е върху фритюрника на горещ въздух и колко време е нужно, за да ги приготвим, без да останат сурови.
няма оценка
Готвене 20 минути
Общо Време 20 минути
Ястие Основно Ястие
Кухня Българска
Порции 3
Калории 180 kcal

Екипировка

  • 1 еър фрайър

Продукти
  

  • 3 меча лапа в було от кълцано месо. Най-добре купете от доказан прозводител.
  • 1 ч.л. зехтин или масло

Инструкции

  • Първо пуснете вашият еър фрайър да загрее ma 180° за 3-4 минути.
  • Боцнете с вилица на няколко места по мечите лапи и напръскайте или намажете с малко мазнина.
  • Поставете "мечите лапи" в кошницата на фрайъра и пържете за 15-20 минути в зависимост от фритюрника.
  • Ако са по-дебели печете за 20 минути на 180 градуса, ако са по-тънки може да ги изпържите на 200 градуса за 12-15 минути.
  • След като са готови ги сервирайте с любимата ви гарнитура.

Съвети

  • Поглеждайте мечите лапи често и ги намествайте като проверявате от къде не са изпечени равномерно. Това се случва, когато препълните еър фрайъра. 
  • Може да наръсите с настърган кашкавал или чедър, малко преди мечите лапи да са готови. Имайте предвид, че кашкавала и чедъра ще добавят към калориите на ястието ви. 
  • Сервирайте с любимите си зелени салати и гарнитури, като най-подходящи са тези с по-ниско съдържание на въглехидрати.
Ключови думи Еър Фрайър, меча лапа