Миден Сос

от | окт. 9, 2023 | Сосове | 0 коментари

Отприщете вълна от аромати върху вкусовите си рецептори с нашия автентичен сос от миди. Изисканата комбинация от пресни миди, варени в деликатна смес от билки и подправки, създава едновременно силен и освежаващ вкус, който наистина напомня за безгрижно крайбрежно празненство.
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 30 минути
Общо Време 40 минути
Ястие Сосове
Кухня Италианска
Порции 5
Калории 90 kcal

Продукти
  

  • 500 г пресни миди почистени и изчистени, запазете сока
  • 2 с.л. зехтин
  • 4 скилидки чесън смлени
  • 250 мл бяло вино
  • 2 с.л. пресен магданоз нарязан
  • сол и черен пипер на вкус

Инструкции

  • Загрейте зехтина в голяма тенджера на средна температура. Добавете нарязания на ситно чесън и го запържете, докато стане ароматен.
  • Добавете бялото вино в тенджерата и оставете да къкри.
  • Добавете почистените миди и техния сок. Покрийте и гответе, докато мидите се отворят, около 5-7 минути.
  • С помощта на решетъчна лъжица извадете мидите. Оставете настрана.
  • Продължете да варите соса, докато се редуцира наполовина.
  • Върнете мидите в соса, добавете нарязания магданоз и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре, за да се смесят.

Съвети

  • Не забравяйте да почистите добре мидите, за да отстраните всички песъчинки и пясък.
  • Използвайте само миди, които са плътно затворени. Изхвърлете мидите, които не се отварят по време на готвенето.
  • Този сос традиционно се сервира върху лингуини или спагети, но е вкусен и с ризото или хрупкав хляб.
  • Този сос от миди може да превърне всяка паста, ризото или ястие с морски дарове в грандиозно кулинарно преживяване. Ароматите на морето се съчетават добре със свежи бели вина. Насладете се!
Ключови думи сос от миди, сосове