Отдайте се на кремообразен и възхитителен пудинг с мляко и ориз, приготвен в еър фрайър, за модерен обрат в класическия десерт. Тази рецепта съчетава хранителните предимства на пълномасленото мляко и ориза, като осигурява основни витамини и минерали за един по-здравословен десерт. Успокояващият вкус и гладката текстура на този десерт със сигурност ще ви спечелят, а методът на еър фрайъра гарантира лесен и ефективен процес на готвене.
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 20 минути
Общо Време 30 минути
Ястие Десерт
Кухня Международна, Турска
Порции 4
Калории 111 kcal

Продукти
  

  • 500 мл мляко пълномаслено краве мляко, за предпочитане биологично
  • 200 г бял ориз
  • 50 г захар гранулирана
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1/4 ч.л. смляна канела
  • 1/4 ч.л. смляно индийско орехче
  • 500 мл вода
  • щипка сол

Инструкции

  • В средно голяма тенджера смесете изплакнатия и отцеден ориз, водата и щипка сол. Оставете да заври, след това намалете температурата и оставете да къкри за 10-12 минути, докато оризът се свари, но все още е леко суров. Отцедете излишната вода и оставете ориза настрана.
  • В отделна тенджера загрейте млякото на среден огън, докато започне да се запарва. Внимавайте да не заври. Добавете захарта, екстракта от ванилия, канелата и индийското орехче, като разбърквате, докато захарта се разтвори.
  • Внимателно сложете сварения ориз в млечната смес, като се уверите, че е разпределен равномерно.
  • Загрейте въздушния фритюрник на 180°C (350°F).
  • Разпределете равномерно сместа от ориз и мляко в четири рамекена или малки съдове, подходящи за фурна.
  • Поставете рамекените в кошницата на фрайъра, като внимавате да не се допират. Гответе в продължение на 20 минути или докато горната част стане златистокафява и пудингът се стегне.
  • Внимателно извадете рамекените от въздушния фритюрник и ги оставете да се охладят за няколко минути, преди да ги сервирате. Насладете се на десерта топъл или охладен, според желанието.

Съвети

  • За безмлечна алтернатива можете да замените кравето мляко с бадемово мляко, соево мляко или друго растително мляко.
  • Не се колебайте да добавите любимите си добавки, като пресни плодове, нарязани ядки или поръсена пудра захар, за да подобрите вкуса и представянето на пудинга.
Ключови думи Еър Фрайър, мляко с ориз