Морковена Торта Без Крем в Еър Фрайър
Кой е казал, че хранителното и вкусното не могат да вървят ръка за ръка? Нашият вкусен кейк с моркови във фритюрник с горещ въздух е доказателство за това! Заредените с енергия моркови в комбинация с полезните за сърцето ядки и полезното пълнозърнесто брашно превръщат този сладкиш в лакомство, на което можете да се наслаждавате по всяко време. Освен това използването на въздушен фритюрник означава по-малко калории от маслото - истинска победа за всички!
Продукти
- 200 г моркови обелени и настъргани
- 150 г пълнозърнесто брашно
- 100 г захар кафява или гранулирана
- 100 мл растително масло
- 50 г орехи грубо нарязани
- 50 г стафиди
- 2 яйца
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. канела на прах
- 1/2 ч.л. индийско орехче настъргано
- 1/4 ч.л. сол
Инструкции
- В голяма купа разбийте заедно яйцата, захарта и растителното масло, докато се смесят добре и станат гладки.
- В отделна купа смесете пълнозърнестото брашно, бакпулвера, канелата, индийското орехче и солта.
- Постепенно добавете сухите съставки към мократа смес, като разбърквате внимателно, докато се смесят.
- Сложете настърганите моркови, нарязаните орехи и стафидите.
- Загрейте въздушния фритюрник на 160°C (320°F).
- Намажете с мазнина подходяща за въздушен фритюрник форма за кекс (кръгла или квадратна, в зависимост от формата, която предпочитате) и изсипете тестото в нея, като го разпределите равномерно.
- Поставете тавичката за кекс в кошницата на фрайъра и гответе за 25 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста.
- Внимателно извадете съда за торта от въздушния фритюрник и го оставете да се охлади върху решетка за 10-15 минути, преди да извадите тортата от съда.
- След като изстине напълно, нарежете тортата с моркови и я сервирайте.
Съвети
- Ако предпочитате, можете да замените орехите с пекани или бадеми.
- За вариант без млечни продукти използвайте растително мляко вместо краве.
- За да направите тортата още по-хранителна, можете да добавите малко ленено семе или семена от чиа към тестото.

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.