Изпитайте магията на пърженето с горещ въздух с нашата рецепта за моркови в еър фрайър. Само с няколко стъпки можете да се насладите на красиво изпечени моркови с привлекателна хрупкавост отвън и нежна сладост отвътре. Това е прост, но впечатляващ начин да разкриете най-доброто от този кореноплоден зеленчук.
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 15 минути
Общо Време 25 минути
Ястие Вегетарианска, Гарнитура
Кухня Международна
Порции 4
Калории 80 kcal

Продукти
  

  • 500 г моркови обелени и нарязани на пръчици
  • 15 мл зехтин
  • 2 г сол повече или по-малко на вкус
  • смлян черен пипер на вкус
  • сушен розмарин по избор
  • сушен риган по избор

Инструкции

  • Започнете с подготовката на морковите: След като ги обелите и нарежете на пръчици, подсушете ги, за да се уверите, че ще станат хрупкави във фритюрника.
  • В купа смесете пръчиците моркови със зехтин, като се уверите, че са равномерно покрити. Това ще помогне на подправките да полепнат по морковите и ще спомогне за постигане на хрупкава външна повърхност.
  • Поръсете морковите със сол, черен пипер и сушен розмарин (ако използвате). Разбъркайте добре, за да се уверите, че всички пръчици моркови са равномерно овкусени.
  • Загрейте фрайъра на 200°C. След като е загрял, поставете пръчките от моркови в кошницата, като внимавате да не препълвате.
  • Гответе морковите във фритюрника в продължение на 15 минути, като разклащате кошницата по средата на процеса на готвене, за да осигурите равномерно готвене.
  • Проверете дали морковите са готови. Те трябва да са леко зачервени и хрупкави. Ако това не е така, гответе още 2-3 минути.
  • След като са готови, извадете морковите от еър фрайъра и ги сервирайте горещи. Тези пържени моркови са вкусно хрупкава и питателна гарнитура, която допълва широк спектър от ястия.
Ключови думи Еър Фрайър, морков