рецепта за вкусен ихрупкав нахут в еър фрайър
Едно от най-хубавите неща в тази рецепта е, че се използва еър фрайър, което означава, че можете да се насладите на тази вкусна хрупкавост, без да се чувствате гузно. Нахутът, известен още като боб Гарбанзо, е фантастичен източник на протеини, фибри и витамини, което го прави чудесен избор за тези, които искат питателна и засищаща закуска.
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 15 минути
Общо Време 20 минути
Ястие Закуска, Разядка, Снак
Кухня Международна
Порции 4
Калории 150 kcal

Продукти
  

  • 400 г нахут консервиран, отцеден и изплакнат или изсушен и накиснат за една нощ
  • 1 с. л. зехтин екстра върджин
  • 1 морска сол или на вкус
  • 1/2 ч.л. червен пипер млян, пушен или сладък, в зависимост от предпочитанията
  • 1/4 ч.л. чесън на прах по избор, за допълнителен вкус
  • 1/4 ч.л. лук на прах по избор, за допълнителен вкус

Съвети

  • За допълнителна хрупкава текстура можете да отстраните люспите на нахута, преди да го подправите. За да направите това, внимателно разтрийте нахута между пръстите си или с хартиена кърпа, за да разхлабите кожите, и след това ги изхвърлете.
  • Не се притеснявайте да подправяте творчески! Можете да опитате различни смеси от подправки или билки, за да придадете на нахута уникален вкус.
  • Съхранявайте остатъците от нахута в херметически затворен съд на стайна температура до 4 дни. Най-добре е обаче да се консумира пресен, тъй като с времето губи хрупкавостта си.
  • Ако не разполагате с еър фрайър, можете да изпечете нахута и в обикновена фурна. Загрейте фурната до 200°C и изпечете подправения нахут върху застлана с пергамент тава за 25-30 минути, като разбърквате от време на време за равномерно изпичане.
Ключови думи Еър Фрайър, нахут