Омлет с Козе Сирене в Еър Фрайър
Днес сме ви приготвили една лесна за изпълнение рецепта в еър фрайър. Това е чудесния и много добре познат омлет със сирене, обаче в този случай използваме домашно козе сирене, което си е цял деликатес! За да преборим преобладаващия вкус на яйца и сирене сме добавили и малко червена чушка, което напомня малко на "Миш-маш". Весело и успешно готвене!
Екипировка
- 1 еър фрайър
- 1 силиконова кошничка за печене, или друго
Продукти
- 6 яйца
- 120 г козе сирене
- ½ чушка по избор
Инструкции
- Пускате еър фрайъра да загрее на 200℃ за 5 минути
- Добавете малко мазнина върху кошничката и сложете нарязаните на ситно чушки да се пържат за 4-5 минути.
- След 5 минути или докато се запечат чушките изсипете разбитите яйца и пържете за 7-8 минути.
- След това добавете козето сирене на малки или по-голями бучки, според вашия вкус. Добавяме го последно за да не се "размие" по омлета.
- Печете докато не получите готов омлет. Не споменаваме за колко време точно, тъй като може да варира според еър фрайъра.
- Сервирайте с чери домати или домашни розови домати. Комбинацията с козето сирене, със сигурност ще ви впечатли.

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.