Подправени с малко подправки, тези пържени на въздух орехи са не само по-здравословни от печените в олио, но и се отличават с изискан вкус, който е идеален за закуска, гарниране на салати или подобряване на десерти. Потопете се във възхитителния свят на пържените на въздух орехи и се пригответе да бъдете очаровани от техния селски чар и съвременен стил.
5 от една оценка
Приготвяне 1 minute
Готвене 6 минути
Общо Време 7 минути
Ястие Бърза Закуска, Снак
Кухня Международна
Порции 4
Калории 420 kcal

Продукти
  

  • 200 г орехи сурови и без черупки
  • мазнина олио, зехтин

Инструкции

  • Започнете, като се уверите, че орехите са без частици от черупките. Ако орехите са на по-големи парчета или половинки, можете да ги оставите така или да ги нарежете на по-малки парчета за по-равномерно изпичане.
  • В купа смесете орехите и зехтина (или ореховото масло).Разбъркайте ги внимателно, докато орехите се покрият леко.Поръсете подправките и солта по избор, като разбърквате, за да се разпределят равномерно.
  • агрейте въздушния фритюрник на 160°C (320°F) за около 2-3 минути. След като загрее, разпределете орехите на един слой в кошницата на фритюрника, като внимавате да не са препълнени.
  • Пържете орехите в продължение на 5-7 минути, като леко разклащате кошницата на всеки 3 минути, за да се изпекат равномерно. Наблюдавайте ги внимателно, особено към края, за да предотвратите прегаряне или изгаряне.
  • След като се сготвят, извадете орехите от фритюрника и ги разстелете върху решетка за охлаждане или тава за печене. Това ще им помогне да станат още по-хрупкави, докато се охлаждат.
  • След като се охладят, сервирайте ги като закуска или ги използвайте за гарниране на салати, овесени ядки, десерти или други ястия по ваш избор.

Съвети

  • Всеки фритюрник на горещ въздух  може да има малко по-различно време за готвене поради разликите в мощността и конструкцията. Когато приготвяте рецептата за първи път, бъдете особено внимателни, за да определите най-добрата продължителност на готвене за вашето устройство.
  • Чувствайте се свободни да проявите творчество! Помислете дали да не опитате комбинации като мед и канела за сладък привкус или розмарин и чесън на прах за пикантен вкус.
  • Съхранявайте остатъците от печени орехи в херметически затворен съд, за да запазят хрупкавостта си. Те могат да издържат до седмица на стайна температура.
  • Орехите са фантастичен източник на омега-3 мастни киселини, антиоксиданти и редица други полезни хранителни вещества. Печенето им във фритюрник без излишно количество масло запазва хранителната им стойност, като същевременно подсилва естествения им вкус.
Ключови думи Еър Фрайър, орех