В тази рецепта използваме прости съставки, които вероятно вече имате в килера си, като брашно, мляко, яйце и масло, заедно със звездната съставка - лененото семе. Тези палачинки се приготвят бързо и лесно и могат да бъдат персонализирани с любимите ви гарнитури, като пресни плодове, кленов сироп или бита сметана.
няма оценка
Приготвяне 15 минути
Готвене 15 минути
Общо Време 30 минути
Ястие Десерт, Закуска, Междинна/Лека Закуска
Кухня Американска
Порции 8 палачинки

Продукти
  

  • 120 г брашно (универсално)
  • 20 г ленено семе (смляно)
  • 20 г захар
  • 10 г бакпулвер
  • 0,50 ч.л сол
  • 240 мл мляко
  • 1 яйце
  • 30 г масло разтопено
  • 1 ч.л. ванилия екстракт
  • мазнина за готвене

Инструкции

  • В голяма купа разбийте брашното, смляното ленено семе, захарта, бакпулвера и солта.
  • В отделна купа разбийте заедно млякото, яйцето, разтопеното масло и екстракта от ванилия.
  • Изсипете мокрите съставки в сухите и разбъркайте, докато се смесят.
  • Загрейте тиган с незалепващо покритие или грил на средно висока температура. Намажете с масло или олио.
  • Използвайте около 60 милилитра от сместа за всяка палачинка.
  • Гответе, докато на повърхността се появят мехурчета, около 2-3 минути. Обърнете и гответе още 1-2 минути.

Съвети

  • Задължително използвайте смляно ленено семе за тази рецепта, тъй като цялото ленено семе няма да се смеси толкова добре с тестото.
  • Не прекалявайте с разбъркването на тестото, тъй като това може да направи палачинките твърди. Разбърквайте, докато се смесят.
  • За по-пухкави палачинки оставете тестото да почине за 5-10 минути, преди да го приготвите. Това позволява на бакпулвера да се активира и да създаде въздушни джобове в тестото.
  • Сервирайте с любимите си топинги, като пресни плодове, бита сметана или кленов сироп.
Ключови думи ленено семе, палачинки