Здравословни Палачинки с Ленено семе
В тази рецепта използваме прости съставки, които вероятно вече имате в килера си, като брашно, мляко, яйце и масло, заедно със звездната съставка - лененото семе. Тези палачинки се приготвят бързо и лесно и могат да бъдат персонализирани с любимите ви гарнитури, като пресни плодове, кленов сироп или бита сметана.
Продукти
- 120 г брашно (универсално)
- 20 г ленено семе (смляно)
- 20 г захар
- 10 г бакпулвер
- 0,50 ч.л сол
- 240 мл мляко
- 1 яйце
- 30 г масло разтопено
- 1 ч.л. ванилия екстракт
- мазнина за готвене
Съвети
- Задължително използвайте смляно ленено семе за тази рецепта, тъй като цялото ленено семе няма да се смеси толкова добре с тестото.
- Не прекалявайте с разбъркването на тестото, тъй като това може да направи палачинките твърди. Разбърквайте, докато се смесят.
- За по-пухкави палачинки оставете тестото да почине за 5-10 минути, преди да го приготвите. Това позволява на бакпулвера да се активира и да създаде въздушни джобове в тестото.
- Сервирайте с любимите си топинги, като пресни плодове, бита сметана или кленов сироп.

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.