Една от рецептите, които се каня да публикувам от доста време, а толкова обичам. До този момент никога не съм правил паниран кашкавал, още по-малко в еър фрайър, но ето, че и този момент дойде. Приятно готвене от мен, Иви.
няма оценка
Приготвяне 15 минути
Готвене 10 минути
Общо Време 25 минути
Ястие Вегетарианска, Предястие
Кухня Международна
Порции 3
Калории 250 kcal

Продукти
  

  • 200 г кашкавал 1 см дебелина и около 5 см дълги парчета
  • 100 г корнфлейкс
  • 50 г галета
  • 50 г брашно
  • 2 яйца разбити
  • мазнина за еър фрайъра

Инструкции

  • Подгответе станция за паниране, като поставите брашното, разбитите яйца, натрошения корнфлейкс и галетата в отделни плитки купи или чинии.
  • Овкусете резените кашкавал със сол и черен пипер.
  • Потопете всяко парче кашкавал в брашното, след това в разбитите яйца и накрая в сместа от корнфлейкс и галета.
  • Оставете оваляните кашкавалчета във фризера за 1-2 часа, за да стегнат и да се изпържат на горещ въздух без да цапате излишно фрайъра. По този начин ще получите и по-равномерна панировка.
  • Намажете леко кошницата на фритюрника със спрей за готвене или олио.
  • Загрейте еър фрайъра на 190° за 5 минути.
  • Поставете замръзналите парчета кашкавал на един слой в кошницата на фритюрника, като оставяте разстояние между тях за циркулация на въздуха.
  • Пържете резените кашкавал на въздух при 190°C (350°F) за 8-10 минути или докато станат златистокафяви и хрупкави.
  • Внимателно извадете панирания кашкавал от фритюрника и го оставете да се охлади за няколко минути.
  • Поднесете с пържени картофки и любимия ви чеснов или чили сос.
Ключови думи Еър Фрайър, кашкавал