Хрупкав Паниран Кашкавал в Еър Фрайър
Една от рецептите, които се каня да публикувам от доста време, а толкова обичам. До този момент никога не съм правил паниран кашкавал, още по-малко в еър фрайър, но ето, че и този момент дойде. Приятно готвене от мен, Иви.
Екипировка
- 1 еър фрайър
Продукти
- 200 г кашкавал 1 см дебелина и около 5 см дълги парчета
- 100 г корнфлейкс
- 50 г галета
- 50 г брашно
- 2 яйца разбити
- мазнина за еър фрайъра
Инструкции
- Подгответе станция за паниране, като поставите брашното, разбитите яйца, натрошения корнфлейкс и галетата в отделни плитки купи или чинии.
- Овкусете резените кашкавал със сол и черен пипер.
- Потопете всяко парче кашкавал в брашното, след това в разбитите яйца и накрая в сместа от корнфлейкс и галета.
- Оставете оваляните кашкавалчета във фризера за 1-2 часа, за да стегнат и да се изпържат на горещ въздух без да цапате излишно фрайъра. По този начин ще получите и по-равномерна панировка.
- Намажете леко кошницата на фритюрника със спрей за готвене или олио.
- Загрейте еър фрайъра на 190° за 5 минути.
- Поставете замръзналите парчета кашкавал на един слой в кошницата на фритюрника, като оставяте разстояние между тях за циркулация на въздуха.
- Пържете резените кашкавал на въздух при 190°C (350°F) за 8-10 минути или докато станат златистокафяви и хрупкави.
- Внимателно извадете панирания кашкавал от фритюрника и го оставете да се охлади за няколко минути.
- Поднесете с пържени картофки и любимия ви чеснов или чили сос.

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.