Панирани Пръчици Зелен Фасул в Еър Фрайър

от | май 27, 2023 | Еър Фрайър Вегетариански, Рецепти за Еър Фрайър, Рецепти за Мултикукър | 0 коментари

паниран зелен фасул в еър фрайър
Ако сте почитатели на зеления фасул то тази вариация ще ви се стори интересна, а след това и вкусна. Днес сме ви приготвили паниран зелен фасул в еър фрайър. Тази версия със сигурност е по-добър вариант от зелен фасул изпържен в тиган с олио. Сами ще усетите разликата!
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 13 минути
Общо Време 23 минути
Ястие Междинна/Лека Закуска, Предястие, Снак
Кухня Американска
Порции 4
Калории 130 kcal

Продукти
  

  • 500 г зелен фасул изрязан и измит
  • 100 г универсално брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 2 големи яйца разбити
  • 200 г панировъчни трохи
  • 50 г сирене пармезан настъргано
  • Спрей за готвене за фритюрника

Инструкции

  • Загрейте фрайъра си на 200°C. Ако фритюрникът ви не разполага с настройка за предварително загряване, просто го пуснете празен на 200°C за около 5 минути.
  • В плитък съд смесете универсалното брашно, солта и черния пипер. В друг съд поставете разбитите яйца, а в трети съд смесете панировката и настъргания пармезан.
  • Работейки на порции, първо потапяйте зеления фасул в брашнената смес, като изтръсквате излишното количество. След това ги потопете в разбитите яйца. Накрая оваляйте фасула в сместа от галета, като леко натискате, за да се гарантира, че галета ще полепне по фасула.
  • Подредете покрития зелен фасул на един слой в кошницата на фритюрника с горещ въздух, като внимавате да не го претъпчете. Напръскайте леко фасула със спрей за готвене.
  • Пържете на въздух за около 12-15 минути, докато зеленият фасул стане златистокафяв и хрупкав. Разклатете кошницата по средата на процеса, за да се получи равномерно изпичане.
  • Внимателно извадете пържения зелен фасул от фритюрника и сервирайте веднага с любимия си сос за потапяне. Насладете се на тази хрупкава, вкусна и здравословна закуска!

Съвети

  • Вземайте внимателно: Когато издълбавате вътрешността на тиквичките, внимавайте да не прережете кожата. Оставянето на обвивка с дебелина около 1/4 инча ще гарантира, че те ще запазят формата си по време на готвене.
  • Пълнеж: Задължително натиснете внимателно сместа от смляно месо в лодките от тиквички. Това ще спомогне за равномерното приготвяне и ще предотврати изпадането ѝ.
  • Избор на кашкавал: Не се колебайте да експериментирате с различни видове кашкавали и сирена. Макар че в рецептата се изисква кашкавал, други видове, като моцарела или чедър, също могат да осигурят чудесен вкус.
  • Подправки: Регулирайте подправките според предпочитанията си. Ако обичате да е по-пикантно, добавете към месната смес малко люспи от чили или лют червен пипер.
  • Време за готвене: Времето за готвене може да варира в зависимост от размера на тиквичките и модела на фритюрника. Проверявайте тиквичките след 15 минути, за да се уверите, че не са прегорели.
  • Останала пулпа от тиквички: За да се избегне разхищение, издълбаната вътрешност на тиквичките може да се използва в други ястия, като супи или пържени ястия.
  • Представяне: При сервиране помислете за поставяне на тиквичките върху подложка от сварен ориз или киноа, за да създадете балансирано и визуално привлекателно ястие.
Ключови думи Еър Фрайър, зелен боб, зелен фасул, пане