Хрупкави Панирани Лучени Кръгчета в Еър Фрайър

от | май 3, 2023 | Вегетариански рецепти, Рецепти, Рецепти за еър фрайър | 0 коментари

рецепта за лучени кръгчета в еър фрайър
Хрупкави, златисти и толкова вкусни, тези лучени кръгчета във въздушен фритюрник ще се превърнат в новата ви любима вкусотия! Има нещо наистина приятно в отхапването на перфектно приготвен лучен кръг с хрупкава външна част и нежен, сладък лук вътре. Тези лучени кръгчета от фритюрник са не само перфектно предястие, но и невероятна гарнитура или вкусен топинг за любимия ви бургер.
Лукът е известен с многобройните си хранителни предимства, включително като добър източник на витамин С, витамини от група В и антиоксиданти. Тези хранителни вещества помагат за поддържане на здрава имунна система и цялостно благополучие. Освен това пълнозърнестото брашно и галета, използвани в тази рецепта, осигуряват допълнителни фибри и хранителни вещества, което прави тези лучени пръстени едновременно вкусни и питателни!
няма оценка
Приготвяне 15 минути
Готвене 10 минути
Общо Време 25 минути
Ястие Вегетарианска, Гарнитура, Предястие
Кухня Американска, Британска
Порции 4
Калории 350 kcal

Продукти
  

  • 2 лук големи глави, обелени и нарязани на колелца с дебелина 1 см
  • 100 мл мляко краве, нискомаслено или пълномаслено
  • 1 яйце леко разбито
  • 100 г пълнозърнесто брашно
  • 1 ч.л. червен пипер сладък или пушен, според предпочитанията
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. черен пипер прясно смлян
  • 200 г галета
  • спрей за готвене зехтин или друг предпочитан вид

Инструкции
 

  • Загрейте еър фрайъра на 200°C (390°F).
  • В плитък съд смесете млякото и разбитото яйце. Разбъркайте добре, за да се получи яйчена смес.
  • В отделен плитък съд смесете пълнозърнестото брашно, червения пипер, чесъна на прах, солта и черния пипер. Разбъркайте, докато се смесят добре.
  • В друг плитък съд изсипете галетата.
  • За да сглобите лучените кръгчета, първо потопете всеки лучен пръстен в брашнената смес, като се уверите, че е покрит равномерно. Внимателно изтупайте излишното брашно.
  • След това потопете покрития лученото кръгче в яйчената смес, като се уверите, че цялата повърхност е покрита. Оставете излишната течност да се отцеди.
  • Накрая оваляйте лучените кръгчета в галета, като натиснете леко, за да се уверите, че панировката е прилепнала добре към повърхността.
  • Поставете готовите лучени кръгчета върху кошницата или тавата на еър фрайъра, като внимавате да не ги претъпчете. Може да се наложи да ги приготвяте на порции, в зависимост от размера на въздушната фритюрница.
  • Леко напръскайте лучените пръстени със спрей за готвене. Това ще им помогне да получат златиста и хрупкава текстура.
  • Гответе лучените пръстени в предварително загрятия еър фрайър за 10 минути или докато станат хрупкави и златистокафяви. Не забравяйте да ги обърнете по средата на времето за готвене, за да осигурите равномерно изпичане.

Съвети

  • За да запазите лучените кръгчета топли, докато ги готвите на порции, можете да ги поставите върху решетка, поставена върху лист за печене, в предварително загрята фурна на 100°C (210°F).
  • За допълнителен аромат можете да експериментирате с добавянето на различни подправки или билки към сместа от брашно. Някои предложения включват лук на прах, лют червен пипер или сушен магданоз.
  • Ако предпочитате безглутенов вариант, можете да замените пълнозърнестото брашно със смес от безглутеново брашно и да използвате безглутенова панировка панко.
  • Поднесете хрупкавите лучени кръгчета с любимия си сос за потапяне, например кетчуп, сос за барбекю или пикантен айоли.
Ключови думи Еър Фрайър, лук