Хрупкави Панирани Лучени Кръгчета в Еър Фрайър
Хрупкави, златисти и толкова вкусни, тези лучени кръгчета във въздушен фритюрник ще се превърнат в новата ви любима вкусотия! Има нещо наистина приятно в отхапването на перфектно приготвен лучен кръг с хрупкава външна част и нежен, сладък лук вътре. Тези лучени кръгчета от фритюрник са не само перфектно предястие, но и невероятна гарнитура или вкусен топинг за любимия ви бургер.Лукът е известен с многобройните си хранителни предимства, включително като добър източник на витамин С, витамини от група В и антиоксиданти. Тези хранителни вещества помагат за поддържане на здрава имунна система и цялостно благополучие. Освен това пълнозърнестото брашно и галета, използвани в тази рецепта, осигуряват допълнителни фибри и хранителни вещества, което прави тези лучени пръстени едновременно вкусни и питателни!
Продукти
- 2 лук големи глави, обелени и нарязани на колелца с дебелина 1 см
- 100 мл мляко краве, нискомаслено или пълномаслено
- 1 яйце леко разбито
- 100 г пълнозърнесто брашно
- 1 ч.л. червен пипер сладък или пушен, според предпочитанията
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1/2 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. черен пипер прясно смлян
- 200 г галета
- спрей за готвене зехтин или друг предпочитан вид
Инструкции
- Загрейте еър фрайъра на 200°C (390°F).
- В плитък съд смесете млякото и разбитото яйце. Разбъркайте добре, за да се получи яйчена смес.
- В отделен плитък съд смесете пълнозърнестото брашно, червения пипер, чесъна на прах, солта и черния пипер. Разбъркайте, докато се смесят добре.
- В друг плитък съд изсипете галетата.
- За да сглобите лучените кръгчета, първо потопете всеки лучен пръстен в брашнената смес, като се уверите, че е покрит равномерно. Внимателно изтупайте излишното брашно.
- След това потопете покрития лученото кръгче в яйчената смес, като се уверите, че цялата повърхност е покрита. Оставете излишната течност да се отцеди.
- Накрая оваляйте лучените кръгчета в галета, като натиснете леко, за да се уверите, че панировката е прилепнала добре към повърхността.
- Поставете готовите лучени кръгчета върху кошницата или тавата на еър фрайъра, като внимавате да не ги претъпчете. Може да се наложи да ги приготвяте на порции, в зависимост от размера на въздушната фритюрница.
- Леко напръскайте лучените пръстени със спрей за готвене. Това ще им помогне да получат златиста и хрупкава текстура.
- Гответе лучените пръстени в предварително загрятия еър фрайър за 10 минути или докато станат хрупкави и златистокафяви. Не забравяйте да ги обърнете по средата на времето за готвене, за да осигурите равномерно изпичане.
Съвети
- За да запазите лучените кръгчета топли, докато ги готвите на порции, можете да ги поставите върху решетка, поставена върху лист за печене, в предварително загрята фурна на 100°C (210°F).
- За допълнителен аромат можете да експериментирате с добавянето на различни подправки или билки към сместа от брашно. Някои предложения включват лук на прах, лют червен пипер или сушен магданоз.
- Ако предпочитате безглутенов вариант, можете да замените пълнозърнестото брашно със смес от безглутеново брашно и да използвате безглутенова панировка панко.
- Поднесете хрупкавите лучени кръгчета с любимия си сос за потапяне, например кетчуп, сос за барбекю или пикантен айоли.

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.