карамелизиран чесън в еър фрайър
Използването на фритюрник за печене на чесън е кулинарна промяна. За по-малко от тридесет минути и само с три основни съставки можете да получите красиво карамелизирани до съвършенство скилидки чесън. Резултатът? Богат и ароматен подобрител на вкуса, който може да подобри всяко ястие, съчетавайки меката сладост и дързостта на чесъна във всяка хапка.
няма оценка
Приготвяне 2 минути
Готвене 25 минути
Общо Време 27 минути
Ястие Гарнитура
Кухня Американска
Порции 6
Калории 150 kcal

Продукти
  

Съвети

  • Подобрете вкуса, като добавите допълнителни подправки като черен пипер, италиански микс или други предпочитани сушени билки.
  • Бъдете внимателни, когато разгъвате фолиото - задържаната вътре пара може да бъде пасна за кожата на лицето и ръцете.
  • Времето за печене на чесън във въздушен фритюрник може да варира в зависимост от размера на главите чесън. Докато по-големите глави може да се нуждаят от около 25 минути, добра идея е да проверявате по-малките около 15-минутната граница.
  • По средата на процеса на печене проверявайте чесъна. Ако забележите, че той покафенява, наблюдавайте го на интервали от около 5 минути, като се уверите, че го изваждате, щом достигне идеалното ниво на изпичане.
  • Съвети на експерти: За тази рецепта може да се използва както фрайър с кошница, така и фурна. Когато използвате версията на фурната, поставете чесъна на средния рафт и активирайте вентилатора.
Ключови думи Еър Фрайър, чесън