Печена Тиква с Мед и Орехи в Еър Фрайър
Лесна и вкусна, тази тиква на еър фрайър е перфектната есенна гарнитура. Научете как да изпечете тиква във фритюрник, която е крехка и с карамелизирани краища. Тази рецепта е чудесно допълнение към диетите палео или кето. Със сладка и пикантна комбинация от подправки това ястие разкрива най-добрите вкусове на есента.
Екипировка
- 1 еър фрайър
Продукти
- 900 г тиква използвайте захарна тиква или друг сорт
- 2 с.л. неосолено масло разтопено
- 2 супени лъжици мед
- 30 грама натрошени орехи
Инструкции
- Обелете и нарежете тиквата на кубчета с дължина 2 см.
- Овкусете: Прехвърлете тиквата в купа. Объркайте с разтопеното масло, докато всички парчета се покрият равномерно.
- Загрейте фритюрника на горещ въздух на 190°C. Добавете намазаната с масло тиква във фрайъра, като я разпределите на един слой (ако е необходимо, гответе на порции). Пържете на въздух в продължение на 18-20 минути, докато омекнат и станат златисти, като разклащате кошницата на около 10 минути.
- В малък тиган загрейте леко меда. Разбъркайте счуканите орехи, докато се смесят добре.
- След като тиквата е готова, прехвърлете я в чиния за сервиране и я залейте с глазурата от мед и орехи. Разбъркайте, за да се покрие равномерно.
- Сервирайте глазираната тиква топла като възхитителна гарнитура или десерт.
Съвети
- Уверете се, че използвате кулинарна тиква, а не тази, която е предназначена за украса.
- Нарежете парчетата с еднаква големина за равномерно готвене.
Регулирайте количеството на меда и маслото на вкус, в зависимост от предпочитанията си за сладост и богатство. - Можете също така да препечете орехите за няколко минути, за да подобрите вкуса им.
- Тази рецепта, в която се набляга на чистите, естествени вкусове, разкрива най-доброто от сезонната тиква. Медената глазура и гарнитурата от орехи добавят слоеве сладост и текстура, които правят това просто ястие специално.
- Насладете му се с любимото си основно ястие или като част от празнична трапеза.

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.