Печена Царевица в Еър Фрайър
Хрупкава и много сочна! Тази инструкция за печене на царевица в еър фрайър е проста, но със сигурност след като я хапнете ще погледнете празния кочан и ще се попитате, защо не сте купили още. Насладете се на царевичката и приятен филм!
Екипировка
- 1 еър фрайър
Продукти
- 2 кочана сладка царевица може да счупите кочаните на 2 за да се изпечат по-добре. Трябва да е жълта и крехка
- 2 ч.л. масло разтопено
- сол и черен пипер на вкус
Инструкции
- Загрейте фритюрника си на 190°C (375°F).
- Намажете всеки кочан царевица с разтопеното масло и подправете със сол и черен пипер.
- Поставете царевицата в кошницата на фритюрника, като внимавате да не е препълнена.
- Гответе царевицата на 190°C (375°F) за около 14 минути, като я обръщате по средата на времето за готвене.
- Проверете царевицата за желания загар и готовност. Ако предпочитате да са по-меки, добавете още 2-3 минути за готвене.
- Сервирайте веднага и се наслаждавайте!
Съвети
- Ако желаете, можете да придадете повече аромат на царевицата, като преди готвене поръсите с малко червен пипер, чили на прах или любимата си билкова смес.
- Царевицата, приготвена по този начин, е идеална за лятно ястие в стил барбекю, като се съчетава добре с месо на скара и освежаваща салата.
- Ако кочаните ви са много големи, може да са необходими няколко допълнителни минути във фритюрника.

Васил, който през деня е усърден инженер по телекомуникации, вечер открива истинската си страст в кухнята. Непрекъснатото му кулинарно изследване на вкусове и техники подчертава стойността му за екипа на nutritionist.bg.