печена царевица в еър фрайър
Хрупкава и много сочна! Тази инструкция за печене на царевица в еър фрайър е проста, но със сигурност след като я хапнете ще погледнете празния кочан и ще се попитате, защо не сте купили още. Насладете се на царевичката и приятен филм!
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 15 минути
Общо Време 20 минути
Ястие Гарнитура, Закуска, Междинна/Лека Закуска, Снак
Кухня Американска, Международна
Порции 4
Калории 130 kcal

Екипировка

  • 1 еър фрайър

Продукти
  

  • 2 кочана сладка царевица може да счупите кочаните на 2 за да се изпечат по-добре. Трябва да е жълта и крехка
  • 2 ч.л. масло разтопено
  • сол и черен пипер на вкус

Инструкции

  • Загрейте фритюрника си на 190°C (375°F).
  • Намажете всеки кочан царевица с разтопеното масло и подправете със сол и черен пипер.
  • Поставете царевицата в кошницата на фритюрника, като внимавате да не е препълнена.
  • Гответе царевицата на 190°C (375°F) за около 14 минути, като я обръщате по средата на времето за готвене.
  • Проверете царевицата за желания загар и готовност. Ако предпочитате да са по-меки, добавете още 2-3 минути за готвене.
  • Сервирайте веднага и се наслаждавайте!

Съвети

  • Ако желаете, можете да придадете повече аромат на царевицата, като преди готвене поръсите с малко червен пипер, чили на прах или любимата си билкова смес.
  • Царевицата, приготвена по този начин, е идеална за лятно ястие в стил барбекю, като се съчетава добре с месо на скара и освежаваща салата.
  • Ако кочаните ви са много големи, може да са необходими няколко допълнителни минути във фритюрника.
Ключови думи Еър Фрайър, царевица