Добре дошли в едно ароматно пътешествие, което превръща един скромен зеленчук в звездна гарнитура: рецептата за печени червени чушки във фритюрник. Ако обичате примамливия аромат и страхотния вкус на печените чушки, тази проста, бърза и изключително вкусна рецепта ще се превърне в новия ви фаворит.
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 15 минути
Общо Време 25 минути
Ястие Гарнитура
Кухня Средиземноморска
Порции 2
Калории 40 kcal

Продукти
  

  • 2 червени чушки около 200 г всяка, измити и разполовени (по избор)
  • 2 с. л. зехтин екстра върджин
  • сол на вкус за предпочитане морска сол
  • 1 ч.л. черен пипер прясно смлян

Инструкции

  • Загрейте фритюрника си на 200°C (около 400°F).
  • Натрийте чушките със зехтина, като се уверите, че са равномерно покрити.
  • Поръсете със сол и черен пипер намазаните с олио чушки.
  • Поставете чушките в еър фрайъра с кожата нагоре.
  • Гответе за около 15 минути или докато кожата се овъгли и чушките омекнат.
  • Оставете чушките да изстинат, преди да ги сервирате. Насладете се на чушките във вида, в който са, или обелете овъглената кожа за по-мек вкус.

Съвети

  • Ако въздушният ви фритюрник е малък, може да се наложи да приготвяте чушките на порции.
  • Тези печени червени чушки са чудесно допълнение към салати, сандвичи и ястия с паста. Те служат и като чудесно допълнение към месо на скара.
  • Насладете се с хумус за ароматен обрат или ги използвайте като добавка към домашна пица. Възможностите са безкрайни!
  • Ако желаете, може да ги складирате във фризера за по-късно ползване. 
Ключови думи Еър Фрайър, чушка