Червено Песто (Песто Росо)

от | сеп. 24, 2023 | Сосове | 0 коментари

Пренесете италианското слънце в кухнята си с нашата рецепта за Pesto Rosso. Това възхитително червено песто със сушени на слънце домати и печени червени чушки в основата си е ароматна и цветна алтернатива на традиционното зелено песто с босилек.
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Общо Време 10 минути
Ястие Сосове
Кухня Italian
Порции 4
Калории 324 kcal

Продукти
  

  • 100 г сушени домати отцедени и нарязани, ако са пакетирани в масло
  • 2 червени чушки изпечени, обелени и почистени от семките
  • 30 г пресен босилек измит и нарязан на едро
  • 2 скилидки чесън обелени
  • 60 мл зехтин екстра върджин
  • 30 г бадеми препечени
  • 50 г сирене пармезан настъргано
  • Сол и черен пипер на вкус

Инструкции

  • Сложете сушените домати, печените червени чушки, босилека, чесъна и бадемите в кухненски робот.
  • Смесете съставките, като бавно добавяте зехтина, докато се получи консистенция на паста.
  • Добавете настъргания пармезан към сместа и пасирайте, докато всичко се смеси добре.
  • Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Съвети

  • Можете да регулирате консистенцията на Pesto Rosso, като добавите повече зехтин, ако предпочитате по-гладка текстура.
  • Pesto Rosso може да се съхранява в херметически затворен съд в хладилника за период до една седмица.
  • Pesto Rosso е идеален за сос за паста, но може да се използва и като намазка за сандвичи и брускети, дип за зеленчуци или марината за пиле и риба. Силният му, пикантен вкус придава чудесен привкус на много ястия.
Ключови думи сосове