Червено Песто (Песто Росо)
Пренесете италианското слънце в кухнята си с нашата рецепта за Pesto Rosso. Това възхитително червено песто със сушени на слънце домати и печени червени чушки в основата си е ароматна и цветна алтернатива на традиционното зелено песто с босилек.
Продукти
Съвети
- Можете да регулирате консистенцията на Pesto Rosso, като добавите повече зехтин, ако предпочитате по-гладка текстура.
- Pesto Rosso може да се съхранява в херметически затворен съд в хладилника за период до една седмица.
- Pesto Rosso е идеален за сос за паста, но може да се използва и като намазка за сандвичи и брускети, дип за зеленчуци или марината за пиле и риба. Силният му, пикантен вкус придава чудесен привкус на много ястия.

Васил, който през деня е усърден инженер по телекомуникации, вечер открива истинската си страст в кухнята. Непрекъснатото му кулинарно изследване на вкусове и техники подчертава стойността му за екипа на nutritionist.bg.