пикантни бейби картофи приготвен и в еър фрайър
Търсите лесна, но вълнуваща гарнитура за следващото си ястие? Тези Пикантни бейби картофи, изпържени на въздух до съвършенство, са пълни с аромати, които ще възпламенят вкусовите ви рецептори! С хрупкав външен слой, покриващ мека и пухкава вътрешност, те са неустоимо пикантен обрат в скромните картофи.
няма оценка
Приготвяне 15 минути
Готвене 15 минути
Общо Време 30 минути
Ястие Гарнитура, Снак
Кухня Международна
Порции 4
Калории 140 kcal

Продукти
  

  • 750 г бейби картофи измити и разполовени
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 2 ч.л. чили на прах
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • Пресен магданоз нарязан, за украса

Инструкции

  • Загрейте фритюрника си на 200°C. Ако фритюрникът ви не разполага с настройка за предварително загряване, просто го пуснете празен на 200°C за около 5 минути.
  • В голяма купа смесете зехтина, солта, черния пипер, чилито на прах, пушения червен пипер и чесъна на прах.
  • Добавете разполовените бейби картофи в купата и ги разбъркайте, докато се покрият напълно със сместа от подправки.
  • Прехвърлете картофите в кошницата на фритюрника, като ги подредите на един слой, без да ги препълвате.
  • Пържете на въздух за около 15 минути, докато картофите станат златистокафяви и хрупкави. Разклатете кошницата по средата, за да се получи равномерно изпичане.
  • След като са готови, внимателно извадете пикантните бейби картофи от фритюрника, украсете ги с нарязан пресен магданоз и ги сервирайте горещи. Насладете се на тези пикантни, хрупкави и ароматни картофи с любимото си ястие!
  • Както винаги, времето за готвене може да варира в зависимост от модела на вашия фритюрник. Следете хода на готвенето, за да не загорят картофит
Ключови думи бейби картофи, Еър Фрайър