рецепта за пиле катсу в еър фрайър
Внесете нотка японска кухня в кухнята си с нашето пилешко катсу в еър фрайър! Това ястие включва крехък пилешки котлет, обвит в хрупкава обвивка от панировъчни трохи. Приготвено във фритюрник на горещ въздух, то е по-лека версия на традиционното ястие, но не прави компромис с вкуса или текстурата.
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 12 минути
Общо Време 22 минути
Ястие Основно Ястие
Кухня Японска
Порции 4
Калории 300 kcal

Екипировка

  • 1 еър фрайър

Продукти
  

  • 4 пилешки гърди без кост и кожа
  • сол и черен пипер на вкус
  • 100 г брашно универсално
  • 2 яйца разбити
  • 200 г галета или трохи тип Панко
  • мазнина за напръскване

Инструкции

  • Подправете пилешките гърди от двете страни със сол и черен пипер.
  • Потопете всяка пилешка гърда в брашното, като изтръскате излишното количество, след това потопете в разбитите яйца и накрая оваляйте в панировката.
  • Подредете покритите пилешки гърди в кошницата на въздушния фритюрник, като внимавате да не се допират. Може да се наложи да готвите на порции в зависимост от размера на еър фрайъра.
  • Напръскайте гърдите с малко мазнина.
  • Гответе на 180°C за 12 минути или докато станат златистокафяви и хрупкави. По средата на времето за готвене обърнете пилешките гърди и напръскайте другата страна с мазнина.

Съвети

  • За да сте сигурни, че пилето е напълно готово, вътрешната температура трябва да достигне 74°C, измерена с термометър за месо.
  • Това пиле Катсу се съчетава чудесно с ориз на пара и капка сос Тонкатсу или обикновен къри сос.
  • За допълнителна хрупкавост можете да използвате двойно повече галета или панко трохи и да направите двойна панировка: след потапянето в яйцето направете втори слой с галета.
Ключови думи катсу, пилешко