Пилешки Черен Дроб с Лук в Еър Фрайър

от | юли 30, 2023 | Еър Фрайър Пилешко, Рецепти за Еър Фрайър, Рецепти за Мултикукър | 0 коментари

пилешки дробчета в еър фрайър - рецепта
Преоткрийте вечната комбинация от пилешки дробчета и лук с нашата ароматна рецепта за еър фрайър. Това ястие осигурява печеливша комбинация от кремообразната текстура на пилешките дробчета и сладкото богатство на карамелизирания лук. Използването на фритюрник на горещ въздух за приготвяне на тази класическа комбинация не само я прави по-здравословен вариант, но и гарантира перфектно приготвени, крехки пилешки дробчета всеки път.
2 от една оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 12 минути
Общо Време 22 минути
Ястие Основно Ястие
Кухня Международна
Порции 4
Калории 172 kcal

Екипировка

  • 1 еър фрайър

Продукти
  

  • 500 г пилешки дробчета изрязани и почистени
  • 2 големи глави лук нарязани на ситно
  • 2 с. л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 ч.л. червен пипер
  • пресен магданоз за украса нарязан

Инструкции

  • Загрейте еър фрайър на 180°C (356°F).
  • В купа объркайте пилешките дробчета със зехтин, сол, черен пипер и червен пипер.
  • Прехвърлете подправените пилешки дробчета и нарязания лук в кошницата на фрайъра като се уверите, че са разпределени равномерно.
  • Гответе за около 12 минути или докато пилешките дробчета се сготвят, а лукът се карамелизира. Разклатете кошницата по средата на процеса, за да се изпече равномерно.
  • Прехвърлете готовите пилешки дробчета и лук в чиния за сервиране и украсете с прясно нарязан магданоз.

Съвети

  • Уверете се, че пилешките дробчета са равномерно разположени в кошницата на фритюрника, за да се сготвят правилно.
  • Регулирайте времето за готвене в зависимост от размера на пилешките дробчета.
  • Незабравяйте да намажете дробчетата с мазнина, за да не изсъхнат.
 
Най-добрите сосове, които се сервират с пилешки дробчета с лук:
  • Пикантен сос за барбекю
  • Пикантен чили сос
  • Кремообразен чеснов сос
  • Класически кафяв сос
  • Сос от медена горчица.
Ключови думи Еър Фрайър, пилешко, черен дроб