Пилешки Черен Дроб с Лук в Еър Фрайър
Преоткрийте вечната комбинация от пилешки дробчета и лук с нашата ароматна рецепта за еър фрайър. Това ястие осигурява печеливша комбинация от кремообразната текстура на пилешките дробчета и сладкото богатство на карамелизирания лук. Използването на фритюрник на горещ въздух за приготвяне на тази класическа комбинация не само я прави по-здравословен вариант, но и гарантира перфектно приготвени, крехки пилешки дробчета всеки път.
Екипировка
- 1 еър фрайър
Продукти
- 500 г пилешки дробчета изрязани и почистени
- 2 големи глави лук нарязани на ситно
- 2 с. л. зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- 1 ч.л. червен пипер
- пресен магданоз за украса нарязан
Инструкции
- Загрейте еър фрайър на 180°C (356°F).
- В купа объркайте пилешките дробчета със зехтин, сол, черен пипер и червен пипер.
- Прехвърлете подправените пилешки дробчета и нарязания лук в кошницата на фрайъра като се уверите, че са разпределени равномерно.
- Гответе за около 12 минути или докато пилешките дробчета се сготвят, а лукът се карамелизира. Разклатете кошницата по средата на процеса, за да се изпече равномерно.
- Прехвърлете готовите пилешки дробчета и лук в чиния за сервиране и украсете с прясно нарязан магданоз.
Съвети
- Уверете се, че пилешките дробчета са равномерно разположени в кошницата на фритюрника, за да се сготвят правилно.
- Регулирайте времето за готвене в зависимост от размера на пилешките дробчета.
- Незабравяйте да намажете дробчетата с мазнина, за да не изсъхнат.
- Пикантен сос за барбекю
- Пикантен чили сос
- Кремообразен чеснов сос
- Класически кафяв сос
- Сос от медена горчица.

Иво Караджов е изтъкнат гост-автор в Nutritionist.bg. Той притежава дълбоко вкоренена страст към сосовете, като съчетава традицията с иновациите, за да създаде уникални и запомнящи се вкусове.