Рецепта за пилешки гърди в еър фрайър
Тази рецепта за пилешки гърди, изпържени в еър фрайър е може би, една от най-лесните за изпълнение. Също така и добро решение за тези, които искат да си набавят качествен протеин с ниско съдържание на мазнини.
Не забравяйте да прочетете съветите на края на рецептата, за да не са пилешките гърди сухи и като гума
5 от една оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 12 минути
Общо Време 17 минути
Ястие Основно Ястие, Предястие
Кухня Американска
Порции 4
Калории 170 kcal

Продукти
  

  • 500 г пилешки гърди приблизително 2 големи или 4 по-малки пилешки гърди
  • 15 мл зехтин екстра върджин
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. лук на прах
  • ½ ч.л. черен пипер прясно смлян
  • ½ ч.л. ол
  • ½ ч.л. червен пипер пушен, ако има такъв

Съвети

Саламурата е чудесен начин да се гарантира, че пилето е ароматно и крехко. Поръсете равномерно пилешките гърди със сол, като се стараете да покриете всички повърхности. Това е метод на сухо осоляване и е много ефективен. Оставете пилето да престои в хладилника поне един час или до 24 часа, за да придобие оптимален вкус.
Ключови думи пилешко, пилешко филе