панирани пилешки гърди с пармезан в еър фрайър
Насладете се на кулинарно блаженство с нашето пиле с пармезанова коричка в еър фрайър, в което златистата пармезанова коричка и галета се среща с крехкото пилешко вътре. Тази бърза и лесна рецепта използва въздушния фритюрник за перфектната хрупкавост, обещавайки ястие, което е еднакво просто и пълно с протеини.
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 15 минути
Общо Време 25 минути
Ястие Основно Ястие
Кухня Американска
Порции 4
Калории 320 kcal

Екипировка

  • 1 еър фрайър

Продукти
  

  • 4 пилешки гърди обезкостени, без кожа, около 150 г всяка
  • 80 г сирене пармезан настъргано на ситно
  • 100 г хлебни трохи обикновени
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. лук на прах
  • 1 ч.л. червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 яйца разбити
  • 50 мл зехтин

Инструкции

  • Загрейте фрайъра на 180°C.
  • В плитка купа смесете пармезана, галетата, чесъна на прах, лука на прах, червения пипер, солта и черния пипер.
  • Потопете всяка пилешка гърда в разбитите яйца, след което я оваляйте в сместа с пармезан. Уверете се, че пилето е добре покрито.
  • Напръскайте кошницата на фритюрника с малко зехтин и поставете покритото с коричка пиле в кошницата.
  • Пържете пилето на въздух в продължение на 15-20 минути или докато пилето се сготви и коричката стане златиста и хрупкава.
  • Оставете пилето да почине за 5 минути, преди да го сервирате.

Съвети

  • За допълнителна хрупкава коричка напръскайте пилето с малко зехтин преди пържене на въздух.
  • Уверете се, че пилето е изпечено, като проверите дали вътрешната температура достига 75°C.
  • Това пиле с пармезанова коричка се съчетава добре с пикантен сос маринара или кремообразен дресинг ранчо за потапяне.
Ключови думи Еър Фрайър, пилешко, пилешко филе