Пилешки Пуканки в Еър Фрайър
Направете времето за вечеря изключително приятно с нашите пуканки с пилешко месо в еър фрайър! Тези лакомства с размер на хапка предлагат хрупкавост отвън и меко, сочно пилешко отвътре. Приготвени във фритюрник, те са по-здравословен вариант на популярна закуска, която не се скъпи откъм вкус.
Екипировка
- 1 еър фрайър
Продукти
- 500 г пилешки гърди нарязани на парченца
- 100 г универсално брашно
- 2 яйца разбити
- 150 г галета
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- 1/2 ч.л. лук на прах
- 1/2 ч.л. червен пипер
- Олио за напръскване
Инструкции
- В плитък съд смесете брашното, солта, черния пипер, чесъна на прах, лука на прах и червения пипер.
- Потопете пилешките парчета в брашнената смес, след това ги потопете в разбитите яйца и накрая ги оваляйте в галета.
- Подредете покритите пилешки парчета в кошницата на фритюрника, като внимавате да не се допират. Може да се наложи да готвите на порции в зависимост от размера на фритюрника на горещ въздух.
- Напръскайте леко пилешките парчета с олио.
- Гответе на 200°C за 12 минути или докато станат златистокафяви и хрупкави. По средата на времето за готвене разклатете кошницата и напръскайте другата страна с олио, ако се налага.
Съвети
- За да сте сигурни, че пилето е готово, вътрешната температура трябва да достигне 74°C, измерена с термометър за месо.
- Тези пилешки пуканки са идеални за потапяне! Опитайте ги с кетчуп, сос барбекю или любимия си сос за потапяне.
- За допълнителна хрупкавост можете да използвате панировка панко вместо обикновена галета.

Васил, който през деня е усърден инженер по телекомуникации, вечер открива истинската си страст в кухнята. Непрекъснатото му кулинарно изследване на вкусове и техники подчертава стойността му за екипа на nutritionist.bg.