Направете времето за вечеря изключително приятно с нашите пуканки с пилешко месо в еър фрайър! Тези лакомства с размер на хапка предлагат хрупкавост отвън и меко, сочно пилешко отвътре. Приготвени във фритюрник, те са по-здравословен вариант на популярна закуска, която не се скъпи откъм вкус.
няма оценка
Приготвяне 15 минути
Готвене 12 минути
Общо Време 27 минути
Ястие Бърза Закуска, Основно Ястие, Снак
Кухня Американска
Порции 4
Калории 320 kcal

Продукти
  

  • 500 г пилешки гърди нарязани на парченца
  • 100 г универсално брашно
  • 2 яйца разбити
  • 150 г галета
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. чесън на прах
  • 1/2 ч.л. лук на прах
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • Олио за напръскване

Инструкции

  • В плитък съд смесете брашното, солта, черния пипер, чесъна на прах, лука на прах и червения пипер.
  • Потопете пилешките парчета в брашнената смес, след това ги потопете в разбитите яйца и накрая ги оваляйте в галета.
  • Подредете покритите пилешки парчета в кошницата на фритюрника, като внимавате да не се допират. Може да се наложи да готвите на порции в зависимост от размера на фритюрника на горещ въздух.
  • Напръскайте леко пилешките парчета с олио.
  • Гответе на 200°C за 12 минути или докато станат златистокафяви и хрупкави. По средата на времето за готвене разклатете кошницата и напръскайте другата страна с олио, ако се налага.

Съвети

  • За да сте сигурни, че пилето е готово, вътрешната температура трябва да достигне 74°C, измерена с термометър за месо.
  • Тези пилешки пуканки са идеални за потапяне! Опитайте ги с кетчуп, сос барбекю или любимия си сос за потапяне.
  • За допълнителна хрупкавост можете да използвате панировка панко вместо обикновена галета.
Ключови думи Еър Фрайър