рецпета за шишчета от пилешко филе в еър фрайър
няма оценка
Приготвяне 15 минути
Готвене 12 минути
Общо Време 27 минути
Ястие Основно Ястие
Кухня Арабска
Порции 4

Продукти
  

  • 500 г пилешки гърди (нарязани на кубчета)
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 глава лук
  • 30 мл зехтин
  • 2 ч.л. червен пипер (пушен)
  • 2 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. сол (или по вкус)
  • 0,5 ч.л. черен пипер (или по вкус)
  • шишчета (дървени или метални)

Съвети

  • Нарежете пилешкото и зеленчуците на еднакви размери, за да осигурите равномерно готвене.
  • Ако използвате дървени шишове, накиснете ги във вода за поне 30 минути преди да ги използвате, за да предотвратите изгарянето им във еър фрайъра.
  • Намажете шишчетата с малко олио преди готвене, за да предотвратите залепването им към кошницата на фрайъра.
  • Не препълвайте кошницата на въздушния фритюрник - ако е необходимо, гответе на порции, за да се гарантира, че всяко шишче се готви равномерно.
  • Проверете пилето за готовност, преди да го извадите - то трябва да е напълно изпечено, без розово в центъра.
  • Експериментирайте с различни подправки и смеси от подправки, за да откриете любимите си вкусови комбинации.
 

Препоръчани Гарнитури

 
  1. Зеленчуци на скара: Наредете на шиш зеленчуци като чушки, лук, тиквички и чери домати заедно с пилето и ги изпечете на грил, докато омекнат и леко се овъглят.
  2. Ориз: Поднесете пилешките шишчета върху ориз или пригответе ориз с бульон, билки и подправки, за да добавите аромат.
  3. Гръцка салата: Свежа гръцка салата с краставици, домати, сирене фета, маслини и обикновен винегрет ще бъде чудесно допълнение към пилешките шишчета.
  4. Сос дзадзики: Този пикантен дип на основата на кисело мляко, приготвен от краставици, чесън и копър, ще бъде вкусен сос за потапяне на пилешките шишчета.
  5. Хумус: Поднесете пилешките шишчета с хумус и малко пита за потапяне.
  6. Печени картофи: Запечете няколко малки картофа със зехтин и билки, докато станат хрупкави и златистокафяви.
  7. Табули: Тази салата от пресни билки и булгур ще бъде чудесна гарнитура за пилешки шишчета и може да се приготви предварително.
  8. Царевица на скара: Изпечете на грил царевицата на кочан, докато омекне и леко се овъгли, и я поднесете заедно с пилешките шишчета.
Ключови думи Еър Фрайър, пилешко, шишче