Препечен Хляб в Еър Фрайър
Нашата "рецепта" за препечен хляб във фритюрник ви осигурява перфектно златист и хрупкав препечен хляб всеки път, и то с минимални усилия и максимална вкусотия. Това е най-лесният начин да приготвите бързи препечени филийки.
Екипировка
- 1 еър фрайър
Продукти
- 4 филийки хляб по избор
- масло по избор
Инструкции
- Загрейте еър фрайъра на 200°C.
- Ако желаете, намажете леко с масло едната страна на хляба.
- Поставете филийкате хляб в кошницата на фритюрника. Може да наредите повече филийки като поставите няколко изправени на стените на кошницата.
- Гответе в продължение на 3 минути или докато хлябът достигне предпочитаната от вас степен на препеченост.
- Внимателно извадете препечения хляб от фритюрника, оставете го да се охлади за момент и го сервирайте с любимата си акомпанировка.
Съвети
- Въздушният фритюрник е отличен за препичане на повече от една филийка едновременно, само внимавайте да не се застъпват.
- Внимавайте температурата да не е прекалено висока и да не готвите прекалено дълго, тъй като хлябът бързо може да се превърне от препечен в прегорял.
- Опитайте с различни видове хляб - всеки от тях ще ви даде различна текстура и вкус.
- Перфектно препеченият хляб е чудесна основа за тост с авокадо, брускети или просто сервиран с парче сладко или мед.

Васил, който през деня е усърден инженер по телекомуникации, вечер открива истинската си страст в кухнята. Непрекъснатото му кулинарно изследване на вкусове и техники подчертава стойността му за екипа на nutritionist.bg.