Хрупкави Пръчици от Моцарела в Еър Фрайър
Пригответе се да изпитате перфектната комбинация от хрупкавост и сочност с тези вкусни пръчици моцарела, приготвени във еър фрайър! Те не само са лесни за приготвяне, но са и по-здравословна алтернатива на традиционната пържена версия.Сиренето моцарела, основната съставка в тази рецепта, е чудесен източник на калций, протеини и важни витамини, което прави тези пръчици удоволствие без чувство за вина. Използвайки въздушен фритюрник, ще се насладите на хрупкава външна част без допълнителните калории и мазнини, които се получават при пърженето. Освен това ще се възползвате от предимствата на пълнозърнестата галета, която е богата на фибри и основни хранителни вещества, което прави тази рецепта още по-полезна.Това възхитително ястие е идеално за бърза закуска или предястие и със сигурност ще впечатли приятелите и семейството ви на следващото ви събиране. Нека се потопим в детайлите на тази вкусна рецепта!
Продукти
- 200 г сирене моцарела нарязано на 16 равни пръчици
- 100 мл мляко краве, пълномаслено или обезмаслено
- 1 яйце разбито
- 100 г пълнозърнесто брашно
- 150 г галета пълнозърнеста
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. лук на прах
- 1 ч.л. риган сушен
- 1 ч.л. босилек сух
- ½ ч.л. сол
- ¼ ч.л. черен пипер
- спрей за готвене
Съвети
- Задължително замразете пръчиците моцарела за поне 2 часа, преди да ги панирате и приготвите, тъй като това ще предотврати прекалено бързото разтопяване на сиренето във фритюрника.
- Ако предпочитате по-пикантен вкус, добавете щипка люспи от червен пипер или лют червен пипер към сместа за панировката.
- За безглутенов вариант можете да замените брашното и галетата с безглутенови.
- Поднесете направените на въздух пръчици моцарела със сос маринара, ранчо или любимия си сос за потапяне.

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.