Пуешко Филе в Еър Фрайър с Масло и Подправки

от | авг. 14, 2023 | Рецепти за Мултикукър, Пуешко в Еър Фрайър, Рецепти за Еър Фрайър | 0 коментари

Насладете се на вкусовите си рецептори с тези сочни пуешки гърди, майсторски приготвени във въздушен фритюрник, за да се получи идеално златиста и хрупкава кожа. Наситено с ароматни билки като градински чай, розмарин и мащерка и обогатено с кремообразността на солено масло, това ястие обещава незабравимо вкусово изживяване. Независимо дали става дума за празнично тържество или за обикновена семейна вечеря, издигнете нивото на ястията си с тази лесна за приготвяне рецепта за пуйка. Съчетана с богат пуешки сос, всяка хапка предлага симфония от вкусове, която ще накара всички да поискат секунди. Потопете се в инструкциите по-долу и се пригответе да впечатлите!
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 1 час
Общо Време 1 час 10 минути
Ястие Основно Ястие
Кухня Американска
Порции 4
Калории 150 kcal

Продукти
  

  • 40 г солено масло омекотено
  • 1 скилидка чесън
  • 15 г билки като градински чай, розмарин и/или мащерка
  • 10 мл зехтин
  • 5 г сол
  • 5 г смлян черен пипер
  • сос от пуйка за сервиране (количество според нуждите)

Инструкции

  • Извадете пуешките гърди от опаковката и ги подсушете с хартиена кърпа. Изрежете гръбнака на пуйката с остра кухненска ножица. Отрежете гръдните кости, така че пуйката да може да се постави с гърдите нагоре в кошницата на фритюрника и чекмеджето да се плъзне напълно.
  • Оставете пуйката да почива на стайна температура в продължение на 30 минути.
  • Междувременно поставете маслото в малка купа и го намачкайте с вилица. Добавете чесъна и билките и ги намачкайте заедно.
  • Започнете от горната част на всяка гърда, близо до костта, и прокарайте пръсти между месото и кожата, за да образувате джоб.
  • Разделете маслото равномерно между двете страни и го разтрийте по цялото гърди. Притиснете кожата обратно на мястото ѝ.
  • Поръсете гърдите със зехтин, след което ги овкусете със сол и черен пипер. Поставете гърдите с кожата нагоре в кошницата на фритюрника.
  • Гответе в продължение на 30 минути, докато кожата стане златиста и хрупкава.
  • Извадете гърдите от фрайъра и ги обърнете така, че да са с кожата надолу. Гответе още 30-40 минути, докато вътрешната температура достигне поне 71°C.
  • Извадете върху дъска за рязане. Покрийте с фолио за 5 минути. Издълбайте гърдите от костите. Нарежете ги на парчета и ги поднесете с пуешки сос, ако желаете.
Ключови думи Еър Фрайър, пуешко