Пълнени Гъби с Чедър и Крема Сирене в Еър Фрайър

от | май 6, 2023 | Вегетариански рецепти, Рецепти, Рецепти за еър фрайър | 0 коментари

рецепта за пълнени чушки със сирене чедър и крема сирене в еър фрайър
Гъбите са не само нискокалорични и богати на основни хранителни вещества като витамини В и D, но и на антиоксиданти и фибри, което ги прави здравословен и засищащ избор. От друга страна, сиренето чедър добавя голяма доза калций и протеини към сместа. И така, пригответе се да впечатлите семейството и приятелите си с това вкусно, богато на хранителни вещества предястие, което е лесно за приготвяне и се приготвя за нула време.
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 12 минути
Общо Време 22 минути
Ястие Предястие
Кухня Американска, Международна
Порции 4
Калории 180 kcal

Продукти
  

  • 16 големи печурки почистени и с отстранени дръжки
  • 150 г сирене чедър настъргано
  • 50 г крема сирене омекотено
  • 30 г зелен лук нарязан на ситно
  • 1 скилидка чесън смлян
  • 2 ч.л. сос Уорчестър
  • 30 г галета за предпочитане панко
  • 2 с. л. магданоз ситно нарязан, за украса
  • сол и черен пипер на вкус
  • спрей за готвене за кошницата на фритюрника

Инструкции
 

  • Внимателно почистете гъбите с влажна хартиена кърпа, за да отстраните всички замърсявания. Внимателно отстранете пънчетата и оставете шапките настрана. Можете да изхвърлите пънчетата или да ги запазите за друга рецепта.
  • В средно голяма купа смесете натрошеното сирене чедър, размекнатото крема сирене, нарязания зелен лук, счукания чесън и соса Уорчестър. Разбъркайте добре, докато всички съставки се смесят добре. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
  • С помощта на малка лъжица напълнете всяка шапка гъба със сместа от сирене, като се уверите, че пълнежът е плътно затворен. Сиренето трябва да е малко над ръба на шапката на гъбата.
  • Поръсете равномерно с галета горната част на пълнените гъби, като леко натиснете, за да се уверите, че галета е прилепнала към пълнежа.
  • Загрейте еър фрайъра на 180°C (350°F) за около 3-5 минути.
  • Напръскайте кошницата на въздушния фритюрник със спрей за готвене, за да предотвратите залепването на гъбите. Внимателно поставете пълнените гъби в кошницата на един слой, като внимавате да не се допират една до друга. Гответе гъбите в продължение на 12-15 минути или докато сиренето се разтопи и стане мехурчесто, а панировката стане златистокафява.
  • Внимателно извадете гъбите от кошницата на фритюрника и ги прехвърлете в чиния за сервиране. Поръсете с нарязан магданоз за украса и сервирайте веднага.

Съвети

  • Ако гъбите са много големи, може да се наложи да коригирате леко времето за готвене, за да сте сигурни, че са напълно готови.
  • За да избегнете мокрите гъби, внимавайте да не ги преварите. Наблюдавайте гъбите по време на готвенето и ги извадете от въздушния фритюрник веднага щом сиренето започне да бълбука, а галетата стане златистокафява.
  • За по-различен вкус опитайте да използвате различни видове сирене или билки в плънката.
Ключови думи гъби, Еър Фрайър, печурки