Пържени Кюфтета в Еър Фрайър
Класическите пържени кюфтета, или кюфтета, са любимо ястие в България. Приготвени от смес от мляно месо, лук и подправки, тези вкусни кюфтета обикновено се пържат в олио. В тази рецепта обаче ще използваме въздушен фритюрник за по-здравословна алтернатива, без да жертваме вкуса. Традиционно сервирани с лютеница, боб, картофи или зелена салата, тези кюфтета със сигурност ще ви се харесат.
Продукти
- 0,500 г кайма идеална е смес от свинско и говеждо месо
- 1 глава лук средно голяма, нарязана на ситно
- 1 яйце голямо
- 2 филийки стар хляб
- шепа магданоз пресен, нарязан на ситно
- Сол и черен пипер на вкус
- Брашно за разточване
- Спрей за готвене или олио за пържене на въздух

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.