сочни пържени кюфтета на еър фрайър
Класическите пържени кюфтета, или кюфтета, са любимо ястие в България. Приготвени от смес от мляно месо, лук и подправки, тези вкусни кюфтета обикновено се пържат в олио. В тази рецепта обаче ще използваме въздушен фритюрник за по-здравословна алтернатива, без да жертваме вкуса. Традиционно сервирани с лютеница, боб, картофи или зелена салата, тези кюфтета със сигурност ще ви се харесат.
няма оценка
Приготвяне 20 минути
Готвене 15 минути
Общо Време 35 минути
Ястие Основно Ястие
Кухня Африканска, Балкани, Среден Изток, Турска
Порции 5
Калории 295 kcal

Продукти
  

  • 0,500 г кайма идеална е смес от свинско и говеждо месо
  • 1 глава лук средно голяма, нарязана на ситно
  • 1 яйце голямо
  • 2 филийки стар хляб
  • шепа магданоз пресен, нарязан на ситно
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Брашно за разточване
  • Спрей за готвене или олио за пържене на въздух
Ключови думи Еър Фрайър, кюфтета