Хрупкави Равиоли и Сос Маринара в Еър Фрайър
Добре дошли при новото ви любимо предястие: Хрупкави печени равиоли на еър фрайър! Тези малки джобчета със сирене са оваляни в подправена галета и изпържени до златисто съвършенство. Перфектни за нощта на игрите или за изискана вечеря, тези пристрастяващи хапки със сигурност ще зарадват апетита ви и ще накарат гостите ви да поискат още. Потопете ги в любимия си сос маринара и нека партито започне!
Продукти
- 500 г пресни или замразени равиоли със сирене размразени, ако са замразени
- 100 мл мляко краве, пълномаслено или с намалено съдържание на мазнини
- 200 г подправени галета италиански стил
- 2 големи яйца леко разбити
- 100 г универсално брашно
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. сух босилек
- 1 ч.л. сушен риган
- 750 мл растително масло за пържене
- 200 г домати обелени и разрязани на половина, за сос маринара
- 2 скилидки чесън смлени, за соса маринара
- 1 с. л. зехтин за соса маринара
- 1 ч.л. захар за соса маринара
- 1/2 ч.л. сол за сос маринара
- 1/4 ч.л. черен пипер за сос маринара
- 1/2 ч.л. сушен босилек за сос маринара
- 1/2 ч.л. сушен риган за сос маринара
- Прясно настърган пармезан по избор, за украса
Инструкции
- Пригответе соса маринара, като загреете зехтина в тенджера на средна температура. Добавете нарязания на ситно чесън и го запържете, докато стане ароматен, за около 1 минута. Разбъркайте обелените и разполовени домати, захарта, солта, черния пипер, сушения босилек и сушения риган. Оставете соса да заври, след което намалете температурата и го оставете да къкри 15-20 минути, като разбърквате от време на време. След като сосът се сгъсти, отстранете го от котлона и го оставете настрана.
- В плитък съд разбъркайте брашното, солта, черния пипер, чесъна на прах, сушения босилек и сушения риган.
- В друг плитък съд разбийте яйцата и млякото, докато се смесят добре.
- Поставете подправените галета в трети плитък съд.
- Объркайте равиолите, като първо потопите всяко парче в брашнената смес, за да се покрият напълно. Изтръскайте излишното брашно. След това потопете равиолите в сместа от яйца и мляко, а след това в галетата. Уверете се, че равиолите са равномерно покрити с панировката. Поставете панираните равиоли върху хартия за печене и ги оставете в хладилника за поне 30 минути, за да се стегне панировката.
- В дълбок тиган или тенджера загрейте растителното олио до 180°C (350°F). Изпържете равиолите на порции, като внимавате да не препълвате тигана. Гответе всяка партида за около 2-3 минути или докато равиолите станат златистокафяви и хрупкави. С помощта на решетъчна лъжица извадете изпържените равиоли от мазнината и ги поставете върху застлана с хартиена кърпа чиния, за да се отцеди излишното масло.
- За да сервирате, подредете хрупкавите пържени равиоли в чиния и по желание поръсете с прясно настърган пармезан. Сервирайте топли, заедно с приготвения сос маринара за потапяне. Насладете се!

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.