Руло Стефани В Еър Фрайър
Приготвено във фритюрник на горещ въздух, това засищащо и лесно за сервиране ястие е идеално за до четирима души. Съчетайте го с картофена гарнитура по избор или със свежа, жива салата, за да създадете ястие, което е не само засищащо, но и абсолютна класика!
Екипировка
- 1 еър фрайър
Продукти
- 500 г кайма смес от свинско и телешко месо
- 2 яйца 1 варено, 1 сурово
- 1 филийка хляб
- 1 глава лук настъргана
- 2 моркова сварени за 10 минути и нарязани на ивици
- 2 кисели краставички нарязани на ивици
- 1/2 ч.л. чубрица
- 1/4 ч.л. кимион
- 1/2 ч.л. сол
- ¼ връзка магданоз нарязан на ситно
- 50 г сирене настъргано
Инструкции
- Започнете да варите морковите за около 10-15 минути. През това време пригответе каймата. Едновременно с това сварете едно яйце.
- Добавете солта, подправките и суровото яйце към каймата. Накиснете филийката хляб във вода, натрошете я, след като омекне, и я добавете към сместа.
- Настържете лука, нарежете на ситно магданоза и ги включете в сместа. Омесете добре, за да се разпределят равномерно всички съставки.
- Нарежете на ивици сварения морков и киселите краставички. Обелете свареното яйце и го нарежете на четвъртинки.
- Разпределете каймата в правоъгълна или кръгла форма с дебелина около 1 см. Подредете морковите, краставиците и яйцето на редове върху каймата.
- Внимателно завийте каймата с помощта на хартия за печене, за да избегнете счупване на рулото. Натиснете двата края на рулото, за да го запечатате. Имайте предвид, че трябва да предвидите оптимална форма на рулото за да се побере във фритюрника на горещ въздух.
- Загрейте фрайъра на 180 градуса. Поставете рулото във фритюрника и гответе за 15-20 минути.
- След като е готово, поръсете рулото с настърган чедър или кашкавал, за да се разтопи за "финиш".
- Сервирайте рулото Стефани нарязано на филийки, с гарнитура по избор.
Съвети
- Наблюдавайте рулото по време на печенето му, тъй като температурата във фритюрника може да варира.
- Рулото Stefani е идеално с гарнитура от печени картофи или картофено пюре, класическа картофена салата, свежа зелена салата или зелева салата.
- За разнообразие опитайте да експериментирате с различни сирена за гарнитурата.
- Сварете добре морковите, тъй като рулото се готви поне 2 пъти по-бързо в сравнение с традиционното във фурна.
- Може да добавите замразен грах, кашкавал на кубчета, варен картоф и всичко, което ви се стори добра идея! Това е вашата кухня!

Васил, който през деня е усърден инженер по телекомуникации, вечер открива истинската си страст в кухнята. Непрекъснатото му кулинарно изследване на вкусове и техники подчертава стойността му за екипа на nutritionist.bg.