Месно Руло от Смесена Кайма с Ленено Семе
Това руло с телешко и свинско месо с ленено семе е вкусна и здравословна рецепта, която съчетава телешко месо, хранено с трева, свинска наденица, бадемово брашно и ленено семе. Лененото брашно придава орехов вкус и повишава хранителната стойност на това ястие, като осигурява фибри и полезни омега-3 мастни киселини. Тази рецепта е идеална за обилна вечеря или за приготвяне на храна
Продукти
- 500 г телешко (кайма)
- 500 г свинско (кайма)
- 2 с.л. ленено семе (брашно)
- 1 ч.л. сол
- 0,5 ч.л черен пипер
- 1 яйце
- 30 г лук (на кубчета)
- 2 скилидки чесън (намачкани)
Инструкции
- Загрейте фурната до 180°C.
- В голяма купа смесете говеждото месо, свинския колбас, бадемовото брашно, лененото брашно, солта, черния пипер, яйцето, лука и чесъна.
- Поставете сместа върху лист пергаментова хартия и я оформете като правоъгълно кюфте (руло).
- Разточете кюфтето в стегната цилиндрична форма, като използвате пергаментовата хартия, за да си помогнете.
- Прехвърлете рулото върху намазнена тава за печене.
- Печете рулото в продължение на 45-50 минути или докато вътрешната температура достигне 70°C.
- Оставете кюфтето да се охлади за няколко минути, преди да го нарежете и сервирате.
Съвети
- Използвайте кухненска везна, за да измерите точно съставките.
- За най-добри резултати използвайте говеждо месо, хранено с трева, и висококачествен свински колбас.
- Оставете рулото да престои за няколко минути, преди да го нарежете, за да може соковете да се разпределят отново.
- Сервирайте с любимите си гарнитури, като печени зеленчуци или картофено пюре.

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.