Месно Руло от Смесена Кайма с Ленено Семе

от | апр. 30, 2023 | Еър Фрайър Кайма, Рецепти за Мултикукър | 0 коментари

Това руло с телешко и свинско месо с ленено семе е вкусна и здравословна рецепта, която съчетава телешко месо, хранено с трева, свинска наденица, бадемово брашно и ленено семе. Лененото брашно придава орехов вкус и повишава хранителната стойност на това ястие, като осигурява фибри и полезни омега-3 мастни киселини. Тази рецепта е идеална за обилна вечеря или за приготвяне на храна
няма оценка
Приготвяне 15 минути
Готвене 50 минути
Общо Време 1 час 5 минути
Ястие Основно Ястие
Кухня Белгия, Германия
Порции 8
Калории 320 kcal

Продукти
  

Инструкции

  • Загрейте фурната до 180°C.
  • В голяма купа смесете говеждото месо, свинския колбас, бадемовото брашно, лененото брашно, солта, черния пипер, яйцето, лука и чесъна.
  • Поставете сместа върху лист пергаментова хартия и я оформете като правоъгълно кюфте (руло).
  • Разточете кюфтето в стегната цилиндрична форма, като използвате пергаментовата хартия, за да си помогнете.
  • Прехвърлете рулото върху намазнена тава за печене.
  • Печете рулото в продължение на 45-50 минути или докато вътрешната температура достигне 70°C.
  • Оставете кюфтето да се охлади за няколко минути, преди да го нарежете и сервирате.

Съвети

  • Използвайте кухненска везна, за да измерите точно съставките.
  • За най-добри резултати използвайте говеждо месо, хранено с трева, и висококачествен свински колбас.
  • Оставете рулото да престои за няколко минути, преди да го нарежете, за да може соковете да се разпределят отново.
  • Сервирайте с любимите си гарнитури, като печени зеленчуци или картофено пюре.
Ключови думи кайма, ленено семе, руло от месо, свиснко, телешко