Салата Коб

от | ное. 23, 2023 | Салати | 0 коментари

Салата Коб
Исторически контекст: Започнете с проучване на произхода на салатата "Кобб", за която се смята, че е създадена от Робърт Коб, собственик на ресторант "Браун Дерби" в Холивуд, през 30-те години на миналия век.
Характеристики: Подчертайте уникалните аспекти на салатата Cobb, като например представянето ѝ с подредени в стройни редове съставки и нейната обилна храна, която я прави по-скоро основно ястие, отколкото гарнитура.
няма оценка
Приготвяне 30 минути
Готвене 20 минути
Общо Време 50 минути
Ястие Салата
Кухня Американска
Порции 2
Калории 85 kcal

Продукти
  

  • 200 гр Маруля айсберг нарязана
  • 200 гр Ромска маруля нарязана
  • 200 гр Сварени пилешки гърди нарязани на кубчета
  • 100 гр Хрупкав бекон натрошен
  • 1 Авокадо нарязано на кубчета
  • 3 Твърдо сварени яйца нарязани на парчета
  • 100 гр Синьо сирене натрошено
  • 150 гр Чери домати разрязани наполовина
  • 20 гр Магданоз нарязан за украса
  • Дресинг: Смес от зехтин 30 мл, червен винен оцет (15 мл), дижонска горчица (10 грама), чесън (1 скилидка, смлян), сол и черен пипер.

Съвети

  • Качество на съставките: Подчертайте значението на пресните и висококачествени съставки.
  • Вариации: Предложете заместители като пуешко вместо пилешко, различни видове сирене или допълнителни зеленчуци.
  • Варианти на дресинга: Предложете алтернативи на дресинга, например кремообразно ранчо или дресинг със синьо сирене.
Ключови думи коб, салата