Салата с броколи

от | дек. 4, 2023 | Салати | 0 коментари

Салатата от броколи е възхитително и питателно ястие, известно със свежите си, хрупкави текстури и ярки вкусове. Произхождащо от западната кухня, то е придобило популярност в цял свят заради своите ползи за здравето и гъвкавост. Тази салата перфектно балансира силната хрупкавост на броколите с разнообразни вкусове и текстури, което я прави любима за здравословни ястия и събирания.
няма оценка
Приготвяне 20 минути
Готвене 10 минути
Общо Време 30 минути
Ястие Салата
Кухня Американска
Порции 2
Калории 206 kcal

Продукти
  

  • 500 гр Свежи розички броколи
  • 100 гр Червен лук нарязан на ситно
  • 100 гр Бекон сготвен и натрошен
  • 75 гр Сушени червени боровинки
  • 50 гр Слънчогледови семки
  • 100 гр Сирене Чедър настъргано
  • 120 гр Майонеза
  • 30 мл Ябълков оцет
  • 30 мл Мед
  • 1 ч.л Сол и черен пипер

Инструкции

  • Пригответе броколите: Нарежете броколите на розички с големина на хапка. Бланширайте ги във вряща вода за 1-2 минути, след което ги потопете в ледена вода, за да спрете процеса на готвене. Отцедете и оставете настрана.
  • Пригответе бекона: Сварете бекона, докато стане хрупкав, след което го натрошете на малки парченца.
  • Пригответе сместа за салата: В голяма купа смесете бланшираните броколи, нарязания червен лук, натрошения бекон, сушените боровинки, слънчогледовите семки и натрошеното сирене чедър.
  • Направете дресинга: Разбийте в малка купа майонезата, ябълковия оцет, меда, солта и пипера.
  • Комбинирайте и охладете: Изсипете дресинга върху сместа за салата и разбъркайте, за да се покрие равномерно. Оставете салатата в хладилника за поне 30 минути, за да се слеят ароматите.

Съвети

  • Текстура на броколите: За да получите по-мека текстура, бланширайте броколите за по-дълго време.
  • Вариации: Добавете бадеми, стафиди или нарязани ябълки за допълнителен вкус и текстура.
  • По-здравословни варианти: Заменете майонезата с гръцко кисело мляко за по-лек вариант.
  • Предложения за сервиране: Сервирайте охладена като гарнитура към месо на скара или като част от бюфет.
Ключови думи Салата с броколи