Салата с радичио и портокал

от | дек. 17, 2023 | Салати | 0 коментари

Салата с радичио и портокал
Салатата от цикория и портокали е живо и освежаващо ястие, което предлага уникална комбинация от горчиви, сладки и пикантни вкусове. Тази салата с поразителния си контраст на цветове и вкусове е доказателство за креативността и разнообразието на средиземноморската кухня. Тя е идеална за тези, които обичат да изследват смелите комбинации от вкусове и да добавят цветен щрих към ястията си.
Тази салата е вдъхновена от италианската кухня, известна с това, че набляга на пресни и висококачествени съставки и прости, но смели вкусови профили. Средиземноморската диета с нейния акцент върху зеленчуците, плодовете и здравословните мазнини оказва силно влияние върху това ястие.
няма оценка
Приготвяне 20 минути
Готвене 0 минути
Общо Време 20 минути
Ястие Салата
Кухня Западна
Порции 4
Калории 370 kcal

Продукти
  

  • 1 бр Цикория около 200 г, листата се отделят и накъсват
  • 300 гр Портокали обелени и разполовени
  • 1 бр Червен лук около 100 грама, нарязана на тънки филийки
  • 50 гр Черни маслини без костилки и нарязани на филийки
  • 60 мл Екстра върджин зехтин
  • 30 мл Балсамов оцет
  • 10 мл Мед
  • 1 ч.л Сол
  • 1 ч.л Прясно смлян черен пипер
  • 10 гр Листа прясна мента

Съвети

  • Когато избирате цикория, търсете глави с хрупкави, живи листа.
  • Обелете портокалите с остър нож, като отстраните цялата бяла кора, за да получите по-сладък вкус.
  • Накиснете нарязания червен лук в студена вода за няколко минути, за да намалите остротата му.
  • Регулирайте количеството мед в дресинга в зависимост от сладостта на портокалите и личните си предпочитания.
Ключови думи Салата с круши и горгонзола