Шотландско Яйце Пържено в Еър Фрайър

от | май 22, 2023 | Рецепти за Мултикукър, Еър Фрайър Кайма, Рецепти за Еър Фрайър | 0 коментари

Приготвянето на шотландски яйца във фритюрник е лесна задача! Те предлагат вкус, който жадувате, без допълнителни мазнини и бъркотия. Перфектни за закуска, късна закуска или междинно хранене, тези лакомства се съчетават чудесно със барбекю сос. Яйцата могат да се приготвят според предпочитанията ви - твърдо сварени или леко меки. Тук просто няма как да сгрешите.
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 12 минути
Общо Време 27 минути
Ястие Закуска, Предястие, Снак
Кухня Британска
Порции 6
Калории 250 kcal

Продукти
  

  • 450 г грама свинска кайма
  • 6 яйца ,твърдо сварени
  • 40 г брашно
  • 2 разбити яйца ,леко разбити
  • 100 г хлебни трохи ,галета
  • Спрей за готвене

Инструкции

  • Започнете, като разделите каймата на 6 равни части. Сплескайте всяка част, за да оформите тънки питки. Поставете по едно твърдо сварено яйце в средата на всяка питка и ги обгърнете с каймата, като се уверите, че всички страни са запечатани. Оставете ги настрана.
  • Загрейте фритюрника до температура 200 °C.
  • Пригответе място за овалване. Поставете брашното в една купа, разбитите яйца в друга, а галетата в чиния. Потопете всяко яйце с кайма в брашното, след това в разбитото яйце (като оставите излишното да изтече) и накрая го оваляйте в галетата. Поставете покритите яйца в отделна чиния.
  • Напръскайте кошницата на фритюрника със спрей за готвене. Подредете шотландските яйца в кошницата на един слой, като внимавате да не се застъпват. Ако е необходимо, може да се наложи да приготвите яйцата на порции.
  • Гответе яйцата в предварително загрятия фритюрник за около 12 минути, като ги обръщате по средата. Повторете този процес за всички останали яйца.
  • Поднесете яйцата със барбекю или чеснов сос.
Ключови думи Еър Фрайър, кайма, яйца