слънчогледово семе в еър фрайър
Печените слънчогледови семки са любима закуска в много части на света. Хрупкавата, солена външна част, последвана от ядковото семе отвътре, е възхитителна комбинация. Печенето им у дома ви позволява да регулирате подправките според вкуса си, като гарантирате, че всяка партида е точно такава, каквато я искате. Ето как да постигнете перфектното печено с помощта на въздушен фритюрник
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 8 минути
Общо Време 13 минути
Ястие Бърза Закуска, Снак
Кухня Универсална
Порции 4
Калории 520 kcal

Екипировка

  • 1 еър фрайър

Продукти
  

  • 300 г сурови слънчогледови семки с люспите
  • вода за намокряне на семките
  • сол регулирайте според вкуса
  • 1 с.л. универсално брашно

Инструкции

  • Поставете суровите слънчогледови семки в голяма купа. Намокрете ръцете си и леко напръскайте семената с вода, като разбърквате от време на време. Целта е леко да навлажните повърхността на семената, а не да ги накиснете.
  • След като се овлажнят, поръсете семената със сол и брашно. Разбъркайте добре, за да бъдат семената равномерно покрити. Регулирайте солта на вкус.
  • Настройка на фрайъра: Загрейте фритюрника си на 160°C (320°F).
  • Разпределете подправените слънчогледови семки на един слой в кошницата на въздушната фритюрница. Изключително важно е да се избегне препълването на кошницата; може да се наложи да печете на порции в зависимост от размера на вашия фрайър.
  • Пържете семената на въздух в продължение на 8-10 минути, като разклащате или разбърквате на всеки 2-3 минути, за да осигурите равномерно изпичане. Те не трябва да стават кафяви. Наблюдавайте ги внимателно, за да предотвратите препичането им.
  • След като се изпекат, прехвърлете слънчогледовите семки в тава или купа и ги оставете да се охладят напълно. Това помага за запазване на хрупкавата им текстура.

Съвети

  • Както при всяка рецепта, времето за готвене може да варира в зависимост от конкретния модел air fryer и точния размер и съдържание на влага в семената. Направете съответните корекции, когато е необходимо.
Ключови думи семки, слънчоглед