Сос Арабиата
Запалете вкусовите си рецептори с огнения вкус на нашия домашен сос Arrabbiata. Този класически италиански сос, в който лютите чушки се задушават с домати и чесън, предлага съблазнителен удар към всяко ястие с паста. Прегърнете пикантната страна на италианската кухня и изпитайте вкуса на соса Arrabbiata!
Продукти
Инструкции
- Загрейте зехтина в тиган на средна температура. Добавете смления чесън и нарязаните люти чушки, като готвите, докато чесънът стане ароматен, но не покафенее.
- Добавете смачканите домати в тигана.
- Намалете температурата на котлона до минимум и оставете соса да къкри за около 20-30 минути. Това позволява на ароматите да се слеят и сосът леко да се сгъсти.
- Опитайте соса и го подправете със сол, ако е необходимо. Вашият домашен сос Арабиата вече е готов за сервиране!
- Забъркайте соса с любимата си паста, като го украсите с пресен магданоз или босилек. Насладете се на тази пикантна италианска наслада!
Съвети
- Сосът арабиата обикновено се сервира с паста penne, но може да се съчетае с всякаква паста по ваш избор.
- Сосът може да се съхранява в херметически затворен съд в хладилника до 3-4 дни.
- Пикантността на соса може да се регулира, като се увеличи или намали количеството на използваните люти чушки.
- За допълнително подсилване на вкуса можете да добавите 20-30 мл червено вино към соса по време на варенето.

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.