Сос Чимичури

от | юни 5, 2023 | Сосове | 0 коментари

чудесен чимичури сос който да приготвите у вас.
Разгърнете смелите вкусове на аржентинската кухня в кухнята си с нашия домашен сос Чимичури. Тази сос, пълен с пресен магданоз, чесън и пикантен оцет, е аржентинският отговор на пълния с аромати сос, който няма нужда от готвене. Една лъжица от този ярък, пикантен сос веднага ще подобри вкуса на месото и зеленчуците в менюто ви.
няма оценка
Приготвяне 15 минути
Време за Престой 2 hours
Общо Време 2 hours 15 минути
Ястие Сосове
Кухня Аржентинска
Порции 5
Калории 120 kcal

Продукти
  

  • 30 г пресен магданоз листата се събират и се нарязват на ситно
  • 4 скилидки чесън обелени и нарязани на ситно
  • 1 малка червена люта чушка без семки и нарязана на ситно, по желание
  • 125 мл червен винен оцет
  • 1 ч.л. сушен риган
  • сол на вкус около 1/2 ч.л.
  • 125 мл зехтин екстра върджин

Инструкции

  • Започнете с подготовката на съставките: нарежете на ситно листата магданоз, скилидките чесън и червеното чили, ако го използвате.
  • В купа смесете нарязания магданоз, чесъна, чилито (ако го използвате), червения винен оцет, сушения риган и солта.
  • Бавно налейте зехтина, като разбърквате непрекъснато, докато се смеси добре.
  • Оставете соса да престои на стайна температура за няколко часа преди сервиране, за да може ароматите да се слеят.
  • Разбъркайте го добре преди сервиране, опитайте и коригирайте подправките, ако е необходимо. Вашият сос Чимичури вече е готов за консумация!

Съвети

  • Чимичури е основна подправка в Аржентина и Уругвай, която традиционно се сервира с пържола на скара. Въпреки това ярките му вкусове се съчетават чудесно с пилешко, риба и дори зеленчуци на скара.
  • Ако обичате малко по-люти сосове, можете да добавите към чимичури почистено и нарязано на ситно червено чили.
  • Не забравяйте, че чимичури е несготвен сос, така че ако го оставите да престои няколко часа преди сервиране, това ще помогне на ароматите да се развият.
  • Съхранявайте остатъците от чимичури в хладилника в затворен съд. Съхранява се добре за около седмица.
Ключови думи сос, чимичури