Сос Фра Диаволо

от | авг. 30, 2023 | Сосове | 0 коментари

Подправете вечерята си с нашата вкусна рецепта за сос Fra Diavolo. Наситен със смес от домати, чесън и люспи от червен пипер, този апетитен италиано-американски сос е идеалният начин да придадете на ястията си с паста и морски дарове огнена острота.
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 30 минути
Общо Време 40 минути
Ястие Сосове
Кухня Италианска
Порции 6
Калории 80 kcal

Продукти
  

  • 2 с.л. зехтин
  • 3 скилидки чесън смлян
  • 500 г консервирани домати смачкани
  • 1 ч.л. люспи от червен пипер регулирайте според вкуса
  • 1 ч.л. сушен риган
  • Сол на вкус
  • 1 с. л. пресен магданоз нарязан

Инструкции

  • Загрейте зехтина в голям тиган на средна температура. Добавете нарязания на ситно чесън и го запържете, докато стане ароматен.
  • Разбъркайте с натрошените домати, люспите червен пипер, сушения риган и солта. Оставете сместа да къкри.
  • Намалете температурата на котлона до минимум и оставете соса да къкри около 20 минути, за да се слеят ароматите.
  • Непосредствено преди сервиране разбъркайте с нарязания пресен магданоз.

Съвети

  • Нивото на пикантност на този сос може да се регулира, като се добавят повече или по-малко люспи от червен пипер.
  • За да получите по-гладък сос, можете да пасирате приготвения сос с помощта на потапящ се блендер или настолен пасатор.
  • Този сос се съчетава добре с различни ястия с паста и морски дарове, особено с лингуини и скариди.
  • Сосът Fra Diavolo е най-подходящ за ястия с паста и морски дарове, особено скариди или омар. Топлината на соса допълва сладостта на морските дарове, което води до възхитителна комбинация от вкусове.
Ключови думи доматен сос, лют сос