Сос Гочуджанг

от | юни 19, 2023 | Сосове | 0 коментари

Изживейте завладяващото вкусово пътешествие с нашия домашен сос Gochujang. Известен с пикантния си, наситен с умами профил и сладка нотка, този традиционен корейски сос придава дълбочина и сложност на широк спектър от ястия. Той е задължителен за почитателите на пикантните храни и вкусна врата към корейските кулинарни традиции!
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Общо Време 10 минути
Ястие Сосове
Кухня Корейска
Порции 5
Калории 240 kcal

Продукти
  

  • 200 г gochujang корейска паста от червени чили
  • 30 мл сусамово масло
  • 2 скилидки чесън смлени
  • 1 с. л. захар или оризов сироп
  • 1 с. л. соев сос
  • 1 с.л. оцет оризов или ябълков
  • сусамови семена за украса

Инструкции

  • В купа смесете гочуджан, сусамовото олио, смления чесън, захарта или оризовия сироп, соевия сос и оцета.
  • С помощта на бъркалка разбъркайте всички съставки, докато се смесят добре. Сосът трябва да е гладък и лъскав.
  • Опитайте соса и коригирайте подправките, ако е необходимо.
  • Гарнирайте домашния сос Гочуджанг със сусамови семена и е готов за сервиране!

Съвети

  • Сосът Гочуджанг може да се използва като марината за месо, сос за пържене, дип за зеленчуци или за подсилване на вкуса на супи и задушени ястия.
  • Сосът може да се съхранява в херметически затворен съд в хладилника до една седмица.
  • Сладостта и пикантността на соса могат да се регулират чрез добавяне на повече или по-малко захар или гочуджанг.
  • За да получите по-гладък сос, можете да смесите съставките в кухненски робот или блендер.
Ключови думи сос